CHP, ek MTV için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

CHP, ek MTV için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor

Türkiye, peş peşe gelen zamlarla zor bir güne başladı. Birçok kalemde harçlara yüzde 50 zam gelirken üstüne yurt dışından getirilen telefonların kayıt ücretleri de 20 bin TL’ye çıkarıldı. Aynı zamanda ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin getirilmesine büyük tepki gösterildi. CHP ek vergi için harekete geçerek Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile adeta zam yağmuru yaşandı. Kararla noter, tapu, pasaport, vize, diploma ve trafik harçları dahil maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların izin harcı ise 20 bin TL oldu. Bedelli askerlik ücreti 122 bin 350 TL'ye yükseltilirken bir başka kararla mal ve hizmetlerdeki yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 20 seviyesine çekildi. Bu yıl ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) ilki ağustos sonu, ikincisi kasım sonu olmak üzere ek vergi getirildi.

EK VERGİ ÖDENECEK

Sene başında belirlenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ikinci taksiti bu ay alınacak. Araç sahipleri ayrıca, ilki ağustos sonu, ikincisi kasım sonu olmak üzere ek MTV ödeyecek.

Yıl sonuna kadar kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlardan ‘bir defaya mahsus’ 2023’te tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ek MTV alınacak. Yani 2023'te bir de ‘bir defaya mahsus olmak üzere’ ek MTV ödenecek. Söz konusu ek MTV ise, aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması fark etmeksizin, tüm araçlara uygulanacak.

CHP ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), peş peşe gelen zamlar için harekete geçti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarı Basın açıklaması düzenleyerek ek MTV'yi CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini şu sözlerle duyurdu:

kapak-007.jpg

"Bize oy veren vermeyen, seçimlerde özellikle haklarını savunduğumuz memur, emekli, işçi, çiftçi kandırıldınız. Üç aylık çirkin senaryo ile kandırıldınız. Sizin haklarınızı yine muhalefet olarak biz savunacağız. Herkes bence MTV'den, hukuksuzluktan dava açmalı ve tepki vermeli. Türkiye sahipsiz kalmayacak.

Biz de (ek MTV'yi) Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Bunu yurttaşlarımız ödemek zorunda değil."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN