CHP İstanbul aday adayları 2018 | CHP 27. dönem milletvekili aday adayları

CHP İstanbul aday adayları 2018 | CHP 27. dönem milletvekili aday adayları

CHP İstanbul aday adaylarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz. CHP 27. dönem milletvekili aday adayları belli oluyor. 24 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul aday adayları başvuruları sürüyor. YSK'nın kesin adayları yayınlamasının ardından karar.com'dan CHP'nin İstanbul aday adayları listesini görebilirsiniz.

CHP İstanbul milletvekili aday adaylarını haberimizden görebilirsiniz. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi için partilerdeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Seçim öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul aday adaylığı için başvurular da sürüyor. Peki CHP'nin İstanbul aday adayları kimler, isimleri neler? Oy kullanacak vatandaşların da merak ettiği CHP İstanbul aday adayları henüz netleşmedi. Adaylık başvurularının tamamlanmasının ardından 30 Nisan'da YSK, CHP'nin İstanbul kesin aday adaylarını açıklayacak. CHP İstanbul milletvekili aday adayları listesi yayınlandığı anda sayfamızda sizlerle paylaşacağız. 

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI 2018

CHP'nin 81 il başkanı, Cumhurbaşkanı adayını oyladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Kayseri'de bir araya geldiği 81 il başkanına, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı olarak görmek istedikleri adayının sorulduğu, onların da isim yazdıkları kağıdı, konulan sandığa attıkları ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Kayseri Erciyes'teki otelde, 81 il başkanı bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun, basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, partisinin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili süreci konuştuğu öğrenildi. Toplantının sonunda ise bir tahta sandık getirilerek 81 il başkanına Cumhurbaşkanı olarak görmek istedikleri aday soruldu. İl başkanları, 24 Haziran seçimlerinde görmek istedikleri Cumhurbaşkanı adayını gizli olarak oyladı. Sandıktan  çıkan  kağıtlar, parti yöneticileri tarafından, sonuç açıklanmadan bir poşete konularak Kılıçdaroğlu'na verilmek üzere teslim alındı.

CHP'DE İSTANBUL İÇİN İLK ADAY AKİF HAMZAÇEBİ

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, Mart 2019'da yapılması beklenen yerel seçimler için diğer partilerde olduğu gibi CHP'de de belediye başkan adaylıkları için bazı isimler şimdiden ön plana çıkıyor. En büyük çekişmenin İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşanması beklenirken, önceki seçimlerde az farkla kaybedilen daha küçük illerde de yoğun kulisler yapılıyor.

İLK AÇIKLAYAN HAMZAÇEBİ OLDU

Diğer partilerde olduğu gibi CHP'de de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağı merak konusu. Şimdiden büyük çekişmenin yaşandığı İstanbul için adaylığını ilk açıklayan isim Genel Sekreter ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi oldu.

Çalışmalara şimdiden başlayan Hamzaçebi, özellikle hafta sonlarını İstanbul'un ilçelerinde seçmenle geçiriyor.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı her zaman hayalim" diyen eski il başkanı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de güçlü aday adayları arasında yer alıyor.

CHP'de İstanbul için adı geçen bir diğer isim ise Grup Başkanvekili Engin Altay.

'İSTANBUL'A KANAL DEĞİL, TANAL LAZIM'

Partide bu isimler konuşulurken sürpriz bir gelişme daha oldu ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da aday olduğunu açıkladı. Tanal, "İstanbul'a kanal değil, Tanal lazım" diyerek sahaya indi ve büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığını ilan etti.

KESİCİ 'BEN YOKUM' DEDİ

CHP'de İstanbul için İlhan Kesici'nin de adı geçiyordu. Ancak Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Kesici, "İstanbul için adınız geçiyor, aday olacak mısınız?" sorusuna "Ben ulusal ölçekte siyaset yapmayı seviyorum, onun için aday olmayı düşünmedim, düşünmüyorum da; ben yokum" yanıtını verdi.

Geçtiğimiz seçimlerde büyükşehire aday gösterilen Mustafa Sarıgül'ün ise yeniden Şişli'yi istediği belirtiliyor.

Diğer partilerde olduğu gibi CHP'de de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağı merak konusu. Şimdiden büyük çekişmenin yaşandığı İstanbul için adaylığını ilk açıklayan isim Genel Sekreter ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi oldu.

Çalışmalara şimdiden başlayan Hamzaçebi, özellikle hafta sonlarını İstanbul'un ilçelerinde seçmenle geçiriyor.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı her zaman hayalim" diyen eski il başkanı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de güçlü aday adayları arasında yer alıyor. CHP'de İstanbul için adı geçen bir diğer isim ise Grup Başkanvekili Engin Altay.

CHP'DE AYKUT ERDOĞDU ADAY ADAYI OLACAĞINI AÇIKLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İstanbul’a aday adayı olacağını söyledi. 

CHP'de İstanbul için adaylığını ilk açıklayan isim Genel Sekreter ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi olmuştu. Çalışmalara şimdiden başlayan Hamzaçebi, özellikle hafta sonlarını İstanbul'un ilçelerinde seçmenle geçiriyor.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı her zaman hayalim" diyen eski il başkanı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de güçlü aday adayları arasında yer alıyor. CHP'de İstanbul için adı geçen bir diğer isim ise Grup Başkanvekili Engin Altay. 

'İSTANBUL'A KANAL DEĞİL TANAL LAZIM'

Partide bu isimler konuşulurken sürpriz bir gelişme daha olmuş ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da aday olduğunu açıklamıştı. Tanal, "İstanbul'a kanal değil, Tanal lazım" diyerek sahaya indi ve büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığını ilan etti.

CHP'de İstanbul için İlhan Kesici'nin de adı geçiyor. Geçen seçimlerde büyükşehire aday gösterilen Mustafa Sarıgül'ün ise yeniden Şişli'yi istediği belirtiliyor.

CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

İLHAN KESİCİ: İNCE İSMİ KESİN GİBİ

İHA'nın haberine göre CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, "Bana bir mesaj yok ama benim duyduğum kadarıyla Muharrem İnce aday olacak. Ben bir şey açıklamış olmadım, öyle duydum. Sabah İnce'yi telefonla aradım, tebrik ettim. 'Allah mahcup etmesin' dedim. Tahmin ediyorum onun da bilgisi vardı, tebriklerimi kabul etti" yanıtını verdi.

MUHARREM İNCE'YE SORULDU

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olacağına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Muharrem İnce, "Yarın saat 10.00'da genel başkanımız açıklama yapacak, bekleyin, acele etmeyin. Benden bir şey beklemeyin. Sloganımız şu; zamanı gelince her şey güzel olacak." açıklamasını yaptı. 

Yüz bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olacaklara CHP'lilerin yardımcı olmasını isteyen İnce, "Yardımcı olsunlar ki bu diktatöre göstersinler. İmza konusunda arkadaşlarımıza örgütümüzün yardımcı olacağına inanıyorum. CHP'lilerin ittifak içerisinde aday olmak isteyen cumhurbaşkanı adaylarına imza vererek yardımcı olmasını istiyorum." diye konuştu.

Ana muhalafet partisi yarın önce Meclis grubunu toplayacak. O toplantıda cumhurbaşkanı adayı için grup kararı alınacak. Ardından da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda CHP'nin adayı kamuoyu ile paylaşılacak.

NOT: CHP İSTANBUL ADAY ADAYLARI KESİN LİSTESİ AÇIKLANDIĞINDA SAYFAMIZDA OLACAK.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN