CHP'den Bursa'da 23 kilometrelik 'YHT' yürüyüşü: Dolar garantisi verilseydi çoktan bitmişti

CHP'den Bursa'da 23 kilometrelik 'YHT' yürüyüşü: Dolar garantisi verilseydi çoktan bitmişti

CHP Bursa İl Örgütü, Bursa’da yapımına 10 yıl önce başlanılan ve 2016'da tamamlanacağı açıklanan Yüksek Hızlı Tren projesinin bitirilmemesini yaptıkları 23 kilometrelik yürüyüşle protesto etti.

Yürüyüşe, çok sayıda CHP milletvekili ve il yöneticileri katıldı. Yürüyüş öncesi açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "Bulunduğumuz noktada bundan 10 yıl önce, üç tane bakan, birisi ulaştırma bakanı; ‘iki başkenti birleştiriyoruz dediler, Osmanlı’nın başkenti Bursa ile Cumhuriyetin başkenti Ankara 2 saat 15 dakikada yüksek hızlı tren konforuyla birleşiyordu. Hiç kimse itiraz etmedi hepimiz umutla bekledik. Fakat konuyla bilgili bilgisiz tüm AKP’liler, kimin yolu Bursa’ya düştüyse müjde üzerine müjde yağdırdı, sonuç şu an bir şose yoldan başka bir şey yok. İhaleler yapıldı ama bir türlü Bursa Yüksek Hızlı Trenine kavuşamadı. Daha sonra baktık ki milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu önerge vermiş eminim birçok AKP’li de ondan sonra öğrendi. Bizim yüksek hızlı tren gitmiş yerine yük treni gelmiş. Ona da razıyız dedik maalesef o da yok" dedi.

Karaca, "Eğer burası yap-işlet-devret modeli ile olsaydı, yolcu garantisi verilseydi aslında buradan AKP’nin yandaşlarına bir çağrı yapalım bizi de kurtarın bu zulümden; size ekmek var burada, eğer yolcu başına belli bir miktar dolar, avro garantisi verselerdi çoktan bitmişti" diye konuştu.

22 ve 23'ncü dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel, “Dünyada ve Türkiye’de demiryolu için yürüyen ilk ve tek milletvekili oldum ama şimdi pek çok milletvekili ile beraber yürümekten onur ve gurur duyuyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, "2016’da açılacağını beklediğimiz, bize söz verilen hızlı tren hala bekleniyor, hala 2023 deniyor" dedi.

Açıklamanın ardından yürüyüşe geçen CHP'liler, 23 kilometrelik yürüdü. ‘Yüksek Hızlı Tren diye yola çıktık, bizi yük trenine mahkum ettiler’ yazılı pankartla yürüyen CHP'liler, "Kara Tren" ezgisini seslendirdi. Yürüyüş sırasında “Bitmeyen demiryolu yapmışlar,” “Bursa’ya masallar,” “Bursa’nın treni nerede,” yazılı dövizleri taşındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN