CHP'den Erdoğan-Soylu iddialarına cevap: Öyle küserek bu işler temizlenmez

CHP'den Erdoğan-Soylu iddialarına cevap: Öyle küserek bu işler temizlenmez

MYK sonrası açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soylu'yu toplantılara davet etmediği iddiası ile ilgili "Ortalığa dökülen tüm bu rezaletlerde müteselsilsen sorumluluk vardır. Öyle küserek, konuşmayarak bu işler temizlenmez" dedi. Enflasyon farkına da tepki gösteren Öztrak, Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın teslim olması ile ilgili de "Yurt dışında yakalanan ya da sıfırı tüketen her suçlu Türkiye'ye dönmek istiyor" diye konuştu.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

Hükümetin elektriğe, doğal gaza ve LPG'ye zam yaptığını, ailelerin, esnafın, çiftçinin, sanayicinin perişan olduğunu belirten Öztrak, "Sadece bu üç zammın, TÜİK'in makyajlı enflasyonuna doğrudan katkısı, 0,8 puan. Dolaylı etkileriyle birlikte katkı 1,5 puanı buluyor. Zamların zamanlamasındaki hinlik de dikkatimizden kaçmıyor. TÜİK'in makyajladığı enflasyona bir de zaman ayarı yaptılar" diye konuştu.

"EMEKLİNİN PARASI İNCE İŞÇİLİKLE GASBEDİLDİ"

Öztrak, zamların temmuz ayına kaydırıldığını ve 11 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine yılın ikinci yarısında verilecek aylık zammın törpülendiğini ifade etti. 5,5 milyon memur ve memur emeklisinin ilk altı ay için alacağı enflasyon farkının düşürüldüğünü belirten Öztrak, "Bu zamları, Temmuz ayına öteleyerek her bir memurun aylık 70 lirasını her bir memur emeklisinin de aylık 49 lirasını kestiler. Yılın ikinci yarısında, sadece memur ve memur emeklisinin evine girecek toplam 2 milyar 63 milyon lira Erdoğan şahsım hükümeti tarafından ince işçilikle gasbedildi" diye konuştu.

"ARADA İKİ KAT FARK VAR"

Bugün Haziran enflasyonunun açıklandığını belirten Öztrak, "TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla, tüketici enflasyonu yüzde 1,94 oldu. Yılın ilk altı ayında, TÜİK'e göre enflasyon yüzde 8,45." dedi.

Öztrak, bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubuna göre ise 6 aylık enflasyonun yüzde 19,16 olduğunu, arada 2 kattan fazla fark bulunduğunu söyledi.

TÜİK'e göre yıllık enflasyonun 2019 Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktığını dile getiren Öztrak, son bir yılda benzinli otomobil fiyatının yüzde 107, televizyon fiyatının yüzde 100, bulaşık makinesi fiyatının yüzde 74 zam gördüğünü belirtti.

Kurban Bayramı'nın geldiğini hatırlatan Öztrak, küçükbaş kurbanlığın 1500 lira, büyük başta payın 2 bin lira olduğunu kaydetti. Öztrak, "Emekli bayram ikramiyesini bekliyor. Hiç olmazsa bu sefer emekliyi enflasyona ezdirmeyin. 2 bin lira ikramiye verin de emekli de kurban kessin aileleriyle bayramda bir kap et yemeği yesin" dedi.

Haziranda üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki farkın 25 puanla tüm zamanların rekorunu kırdığını aktaran Öztrak, çekirdek enflasyon göstergelerinin de tüketici enflasyonun üzerinde olduğunu, bütün bunların enflasyonun daha da artacağının işaretlerini verdiğini söyledi.

01-003.jpg"İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in bazı açıklamaları oldu. İttifakın güçlendirileceğini, parti sayısının da 6-7'ye ulaştırılacağını söyledi. Millet İttifakı'nda böyle bir çalışma var mı?" sorusuna Faik Öztrak, "Millet İttifakı'nın ortakları belli ve Millet İttifakı'nın genişlemesi de ancak mevcut ortaklarının kararıyla olabilir" cevabını verdi.

"DEMİRDEN KORKSAK TRENE BİNMEYİZ"

Öztrak, "Erdoğan şahsım hükümeti, Genel Başkanımız doğruları söyledi, milletin hakkını, hukukunu savundu, zulme karşı sessiz kalmadı diye damda 4 yıl yatırmakla tehdit ediyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. 'Hak, hukuk, adalet' diyerek, adalet yürüyüşünü yapan, dünya demokrasi tarihine geçen kişidir. Demirden korksak trene binmeyiz. Bizler zulmü alkışlayan, zalimi seven olmayız." şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde zulüm yapıldığını belirten Öztrak, bunu görmezden gelemeyeceklerini söyledi. Öztrak, "Kayyum Rektör, 'Eylemler en fazla altı ay sürer' diyordu. Ama hem öğrenciler hem de Boğaziçili akademisyenler, üniversitelerine sahip çıkmaya devam ediyorlar" dedi.

"MİLETTE ATILAN KAZIKLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR"

Adıyamanlı tütün üreticisinin feryat ettiğini, sarmalık tütün üretenlerin hapis cezasıyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Öztrak, "Yapılması gereken bellidir. Tütün ticaretine ilişkin hapis cezasının yürürlük tarihinin en azından bir yıl süreyle ertelenmesi gerek. Üreticinin kooperatifleşmesi için gereken zamanın tanınması gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin kanun devleti olmaktan uzaklaştığını belirten Öztrak, ülkede doğru söyleyenin dokuz köyden kovulduğunu, hırsızlar, dolandırıcılar, rüşvetçiler için Türkiye'den daha güvenli liman bulunmadığını söyledi. Öztrak, "Yurt dışında yakalanan ya da sıfırı tüketen her suçlu Türkiye'ye dönmek istiyor. Bu ülkede mali suçlar, suçtan sayılmıyor. Mali suçlular, suçludan sayılmıyor. Millete atılan kazıklar görmezden geliniyor" ifadesini kullandı.

19 yılda 6 kez Varlık Barışı çıkarıldığını, bu düzenlemenin 6 ay daha uzatıldığını anlatan Öztrak, Türkiye'nin dünyanın en büyük kara para aklama makinesine çevrildiğini ileri sürdü.

Öztrak, "Çiftlik Bank tezgahının mucidi, binlerce kişiyi dolandıran Tosuncuk, yurt dışında paralar suyunu çekince Türkiye'ye döndü. Dönerken de Brezilya'dan Türkiye'ye uçak biletini bile Türk vergi mükelleflerine ödetti. Umarız en azından uçak parasını devlet kendisinden geri alabilir" dedi.

"ÖYLE KONUŞMAYARAK BU İŞLER TEMİZLENMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu toplantılara davet etmediği iddiaları ilgili de konuşan Öztrak, şunları kaydetti:

"Neden? Beraber resim vermek istemiyormuş. İçişleri Bakanı, 'Ben dünyanın en kötü adamıyım değil mi' diyerek, basın mensuplarının önünde kendini acındırıyor. Erdoğan da anlaşılan, 'Küstüm, konuşmuyorum' diyerek, bu işten sıyrılırım zannediyor. Oysa ne demişti firari suç örgütünün başı, 'Biz hepimiz aileyiz, her suçta beraberiz.' Ortalığa dökülen tüm bu rezaletlerde müteselsilsen sorumluluk vardır. Öyle küserek, konuşmayarak bu işler temizlenmez."

"19 YILDA 62 MİLYAR KAMU VARLIĞI SATILDI"

Öztrak, devletin hazinesinin çökertildiğini, 19 yılda 62 milyar dolarlık kamu varlığının satıldığını söyledi.

Hafta sonu yeni bir özelleştirme kararı yayınladığını, Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin özelleştirme kapsamına alındığını belirten Öztrak, tüm dünyada doğal tekel kabul edilen elektrik iletim işini yapan TEİAŞ'ın satılacağını söyledi.

Öztrak, şöyle devam etti: "Doğal tekel olan bir işletmenin devletten alınıp şahıslara verilmesinin yaratacağı, çok ciddi rekabet sorunları ve bunun sonunda millet için ciddi bir refah kaybı vardır. Bunu yapanlar bir değil birkaç kez düşünmelidir. Verdiğiniz özel sektör 'Ben istediğimi alamadım, şu olmadı, bu olmadı, ben bu iletim haklarını kapatıyorum' dese ülke felç olur. Bunu yaparsanız zaten arşa yükselmiş elektrik fiyatları daha da artar. Milletin cebindeki, evindeki yangın büyür. Bu yangını söndürecek Rekabet Kurumu, EPDK gibi kurumlar zaten siyasetin aracı olmuş durumda.

Enerji üretim ve dağıtımını daha önce özelleştirildiler. Sonuçları ortada. Yatırım yok. Özellikle dağıtım şirketleri, kur farkından ciddi zararlar yazdılar. Şimdi bu zararları tüketiciye yansıtmaya çalışıyorlar. Elektriğe yapılan son yüzde 15'lik zam da bunun bir sonucu. Şimdi iletimi de versinler bakalım ne olacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN