CHP'den o isimlere istifa çağrısı! Belge tüm il ve ilçe başkanlıklarına gitti

CHP'den o isimlere istifa çağrısı! Belge tüm il ve ilçe başkanlıklarına gitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il ve ilçe başkanlıklarına, milletvekili aday adayı olmak isteyen kişilere istifa çağrısında bulundu. Metin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHO Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzası taşıdı.

2023 seçimlerinin yaklaşması ile birlikte Türkiye'de de seçim heyecanı artıyor. Zaman yaklaştıkça da partilerin seçim çalışmaları netlik kazanıyor. 2023 seçimleri sebebi ile İYİ Parti'nin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nden de (CHP) bir hamle geldi.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den milletvekili olmak isteyen 16 il başkanı görevinden istifa etmişti. Bu durumun ardından ise CHP Merkez Yönetim Kurulu, 21 Kasım'da il ve ilçe başkanlarına çağrıda bulundu.

İSTİFA ÇAĞRISI GELDİ

Halktv.com.tr'nin haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasının olduğu metinde, milletvekili aday adayı olmak isteyen kişilerin 5-26 Aralık aralarında görevlerinden istifa etmeleri gerektiği bildirildi. Belirlenmiş olan zaman dilim içerisinde aday adaylığı için il başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları ve belde yönetim kurulu üyelerinin istifasını sunmaları istendi.

PARTİNİN HABERİ OLMADAN ATAMA YOK

İstifa eden kişilerin yerine ise parti örgütü ve örgüt yönetimlerinden sorumlu olan genel başkan yardımcılarının herhangi bir bilgisi olmadan herhangi bir seçim veya atama yapılmayacağı bilgisi aktarıldı.

İşte CHP'den il ve ilçe başkanlarına yollanan o belge:

chp.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN