CHP'den soru önergesi: Tekel bayileri esnaf değil mi?

CHP'den soru önergesi: Tekel bayileri esnaf değil mi?

Tam kapanma sırasında kepenklerini indiren tekel bayileri, destek kapsamına alınmadı. Konu ile ilgili Meclis'e soru önergesi veren CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak "Neden bu insanlar cezalandırılıyor? Tekel bayileri de yıllardır vergi ödüyor, devletinden gereken desteği alamıyor" dedi.

CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı destek paketine dahil olmayan tekel bayileri ile ilgili Meclis’te önerge verdi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak "Neden bu insanlar cezalandırılıyor? Tekel bayileri de yıllardır vergi ödüyor, devletinden gereken desteği alamıyor" diye sordu.

"BUNUN NEDENİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ"

Sözcü'nün haberine göre Budak, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un cevaplanması istemiyle TBMM'ye önerge verdi. Tekel bayilerinin destek kapsamında olmadığını belirten Budak, şunları söyledi:

"Bunun nedenini anlamakta güçlük çekiyoruz. Söz konusu esnafın 3 haftalık tam kapanma sürecinde de sıkıntı yaşadığı göz önüne alınırsa Tekel bayilerinin destek kapsamına alınması için ne yapmaları, hangi koşulları sağlamaları gerekmektedir? Tekel bayilerinde alkol satışının olması hibe desteği kapsamı dışında tutulmalarına bir etken midir?"

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs'ta Bakanlar Toplantısı'nın ardından esnafa destek paketini duyurmuştu.

Pandemi döneminde zarara uğrayan esnafa hibe desteği verileceğini duyuran Erdoğan "Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara veren esnaflarımıza iki grup halinde destek olacağız. 1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb işletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaşan işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacağız.

2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN