CHP'den zamlı vergilere tepki: Seçimde kaşıkla dağıttığını kepçeyle geri alıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak harçlar ve KDV oranlarına 'Bu nasıl zam yapmaktır? Bu nasıl zulümdür' diyerek tepki gösterdi. Eleştirilerine devam eden Öztrak, "Hükümet, kaşıkla verdiğini bir kere daha kepçeyle almak için adeta fırsat kolluyor" dedi.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla noter, tapu, pasaport, vize, diploma ve trafik harçları dahil maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların izin harcı ise 20 bin TL oldu. Yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkartılmasının ardından CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak yapılan zamlara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı kararıyla harçlara ve KDV oranlarına insafsız artışlar yapıldığını dile getiren Öztrak şu ifadeleri kullandı:

"ÖTV artışı, 6 ayda bir otomatiğe bağlandı. Bu artışlar, iğneden ipliğe her şeyin fiyatını artıracak. Bir ev, bir araba almak hayal oldu; anlaşılan bu vergi ve harçlardan sonra artık bir akıllı telefon almak da hayal olacak. İnsaf be kardeşim, bu nedir? Bu nasıl zam yapmaktır? Bu nasıl zulümdür? Sizde hiç insaf kalmadı mı? Bu zamlar gösteriyor ki Saray’ın dışarıdan gereken parayı bulma ümitleri de yavaş yavaş sönüyor. Hal böyle olunca gözler yine vatandaşın cüzdanına dikiliyor.

”“BU NASIL ZAM YAPMAKTIR? BU NASIL ZULÜMDÜR”

Cumhurbaşkanı’na ÖTV’yi olağanüstü artırma yetkisi verilmesinin Anayasa ve ilgili yasalara aykırı olduğunu belirten Öztrak şunları söyledi:

"Bu artışlar, iğneden ipliğe her şeyin fiyatını artıracak. Bir ev, bir araba almak hayal oldu; anlaşılan bu vergi ve harçlardan sonra artık bir akıllı telefon almak da hayal olacak. Hal böyle olunca gözler yine vatandaşın cüzdanına dikiliyor. Saray, seçimde kaşıkla dağıttığını, seçimden sonra vergiyle, zamla, kepçeyle geri alıyor. Bu kadar zam yapmasına izin verilseydi, Nebati Bakan da bu ekonomiyi gayet rahat yönetirdi.

"'KAŞIKLA VERDİĞİNİ KEPÇEYLE ALMAK İÇİN ADETA FIRSAT KOLLUYOR"

Torbada memur maaşlarına yılın ilk 6 ayında verilecek telafi zammını, TÜİK’in böyle hesapladığı enflasyona göre vermek istediklerini söyleyen Öztrak, "Telafi zammının üstüne de 8 bin 77 lira seyyanen zam getiriyorlar. Böylece en düşük memur maaşı 22 bin lira olacak. Bu bir düzeltme ama eksik ve hakkaniyete uygun değil. Çünkü bu 8 bin 77 lira, emekliliğe yansımıyor" diye ifade etti.Bunun mali ve sosyal hakların tespitinde esas alınmayacağını yasaya açık açık yazdıklarını söyleyen Öztrak konuşmalarına şöyle devam etti:

"Bu düzenlemede kamuda çalışan kalifiye elemanların, örneğin mühendislerin ya da sağlık çalışanlarının sıkıntılarını giderecek ayarlamalar yok. Memurlar arasındaki maaş farkının kapatılması gerekçesiyle bu toptancı yaklaşım büyük bir adaletsizlik yaratıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN