CHP'li Demir'den 'üniversite mezunu işsiz' çıkışı: 'Genç işsizler ordusu katlanıyor'

CHP'li Demir'den 'üniversite mezunu işsiz' çıkışı: 'Genç işsizler ordusu katlanıyor'

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, üniversite mezunu vatandaşların işsizlik sorununun ve nedenlerinin araştırılması amacıyla TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Demir, 'Türkiye’deki genç işsizler ordusu katlanıyor' mesajını verdi.

CHP'li Deniz Demir, Türkiye’de üniversite mezunlarındaki işsizlik oranının ilköğretim mezunlarından daha yüksek bir seviyeye ulaştığını ifade ederek, 'Mevcut iktidarının, ‘Her ile bir üniversite’ stratejisi, Türkiye’deki genç işsizler ordusunun katlanarak artmasına yol açmıştır. Türkiye'de iş bulabilen üniversite mezunlarının büyük bölümü ise eğitimini aldıkları alanlardan çok farklı alanlarda çalışmak zorunda kalmaktadır' dedi.

'HAZİRAN AYINDA 15-24 YAŞ GRUBUNU KAPSAYAN...'

Genç işsizlik oranının her geçen gün arttığını belirten Demir, “TÜİK’in verilerine göre; 15 ile 24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı, haziran ayında yüzde 18,6 seviyesine ulaşmıştır. TÜİK’in verilerine göre, haziran ayında 15 ile 24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı mayıs ayına göre 1,2 puanlık artış ile yüzde 18,6 olarak gerçekleşmiştir” ifadelerine yer verdi.

'İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE BAŞVURANLAR İÇİNDE...'

Demir önergesinde şunları dile getirdi:

“İŞKUR’un verilerine göre, 2023’ün Ocak-Haziran döneminde toplam 826 bin 588 yurttaş işsizlik ödeneği için başvurmuştur. İşsizlik ödeneğine başvuranların yalnızca 362 bin 100’ü ödenek almaya hak kazanmıştır. Başvuranların öğrenim durumlarına göre dağılımı ise dikkat çekmektedir. Buna göre, işsizlik ödeneğine başvuranlar içinde üniversite mezunu yurttaşların sayısı 187 bin 871’dir. Üniversite mezunu gençlerin gerçek işsizlik verilerinin açıklanması, işsiz gençlerimizin sorunlarının tespit edilmesi ve çözüm yolları üretilmesi elzemdir. Bu konuda biz de üzerimize düşen sorumlulukları her zaman yerine getireceğiz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN