CHP'li Emre: Türkiye'ye layık bir Dışişleri Bakanı olamadınız

Meclis'te devam eden bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkan CHP'li Yunus Emre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun büyükelçi atamalarını eleştirerek, "Türkiye'nin Dışişleri Bakanı'nın gerçeklikle ilgisi kalmamıştır. Sayın Bakan Türkiye'ye layık bir Dışişleri Bakanı olamadınız" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda bakanlıkların ve kamu kurumlarına dair '2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri' görüşülmeye devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Yunus Emre, ABD'de 2018 yılında yargılanan iş insanı Rıza Sarraf'ın itirafları, Türkiye büyükelçisinin komisyoncu olduğunu dile getirdiğini hatırlatarak buna karşın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ne işlem yaptığını sordu.

tbmm-butce-gorusmeleri.jpg

"TÜRKİYE'YE LAYIK BİR DIŞİŞLERİ BAKANI OLAMADINIZ"

CHP'li Yunus Emre'nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yönelik sözleri şöyle:

"Türkiye'nin Dışişleri Bakanı'nın gerçeklikle ilgisi kalmamıştır. Çıkmış diyor ki 'İnsan hakları bakımından Türkiye dünyaya örnek oluyor, bütün dünya bize gıpta ile bakıyor.'

Ya insaf ya... Sayın Bakan Türkiye'ye layık bir Dışişleri Bakanı olamadınız. Sayın Bakana göre en başarılı büyükelçi atamaları siyasi atamalarmış. Ya lafa bak...

Şimdi sormak istiyorum; adı rüşvetçiye çıkmış bir insanı büyükelçi olarak atamış bir Dışişleri Bakanı bunu söyledi. O eski bakanın eşi sosyal medyadan bu bakanı tehdit etti, sesi çıkmadı.

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum; Rıza Sarraf gitti Amerika'daki New York mahkemelerinde bir takım şemalar çizdi. Ve sizin büyükelçi atadığınız kimsenin kendisinin komisyoncusu olduğunu orada anlattı.

Bütün bu ifşaatlardan sonra sormak istiyorum size: Ne işlem yaptınız kardeşim?"

mevlut-cavusoglu-tbmm-butce-gorusmeleri.jpg
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN