CHP'li kaynaklar, Karar'a konuştu: Kılıçdaroğlu'nun adaylık lansmanı pazar günü yapılacak

CHP'li kaynaklar, Karar'a konuştu: Kılıçdaroğlu'nun adaylık lansmanı pazar günü yapılacak

Altılı Masa'nın devam eden 13'üncü toplantısı sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanması bekleniyor. Karar'a konuşan üst düzey CHP'li kaynaklar, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulacağı lansmanın pazar günü yapılacağını söyledi. Lansman, uygunluk durumunun sağlanması halinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye, adım adım seçime hazırlanıyor. Altılı Masa cephesinde bugün sıcak gelişmeler yaşandı. Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 12'nci Altılı Masa toplantısı sonrası yayımlanan ortak metinde cumhurbaşkanlığı ve güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda mutabakata varıldığı belirtildi. Toplantı sonrası kulislerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hariç diğer partilerin kabul ettiği konuşuldu.

Bunun üzerine Akşener, Genel İstişare Kurulu'nu (GİK) toplayarak uzun bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı sonucunda çıkan eğilim Altılı Masa'dan öne kamuoyuyla paylaşıldı. Kameralar karşısına geçen Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamadıklarını, bunun yerine 'milletin tercihi' olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı önerdiklerini söyledi. Akşener'in bu açıklamaları "Masa dağıldı" yorumlarına neden olurken İYİ Partili kurmaylar ilerleyen süreçte kapıyı tamamen kapatmadıklarını söyledi.

Bunun üzerine Altılı Masa'nın bugün gerçekleşecek 13'üncü toplantısı öncesi beklenmedik bir ziyaret gerçekleşti. Ziyaretin merkezi İYİ Parti Genel Merkez binasıydı. İmamoğlu ve Yavaş, parti binasında Akşener'i ziyaret etti. 20 dakika süren ziyaret sonrası İmamoğlu ve Yavaş, Altılı Masa'nın devamına ilişkin görüşlerini bildirdi. İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi'nden henüz ayrılmışken İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in önerisinin İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olması yönünde olduğunu paylaşarak Altılı Masa'nın toplantısına katılımını beklediklerini aktardı. Fakat kısa süre sonra İYİ Parti kaynakları, Akşener'in toplantıya katılmayacağını yazdı.

Ankara'daki baş döndüren Altılı Masa trafiği bu kez de Akşener ile Kılıçdaroğlu'nun görüşeceği üzerine tekrar yoğunlaştı. Akşener ve Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile birlikte dörtlü zirve gerçekleştirdi. Bu nedenle saat 14.00'te başlaması beklenen Altılı Masa toplantısı 16.00'ya ertelendi. Akşener'in toplantıya katılıp katılmayacağı muamması, Kılıçdaroğlu ile olan görüşmesi sonrası netlik kazandı. Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi'ne gitmesinden hemen sonra Akşener, Saadet Partisi Genel Merkezi'ne toplantıya katılmak için gitti.

Altılı Masa'nın 13'üncü toplantısı devam ederken; Karar gazetesine konuşan üst düzey CHP'li kaynaklar, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının duyurulacağı lansmanın pazar günü yapılacağını söyledi. Lansman, uygunluk durumunun sağlanması halinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN