CHP'li Tanal: Erdoğan için miting öncesi toprağı boyuyorlar

CHP'li Tanal: Erdoğan için miting öncesi toprağı boyuyorlar

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, Erdoğan'ın çok tartışılan Şanlıurfa ziyareti öncesi belediyenin toprağı yeşile boyadığını söyledi. 'Afrika'yı andıran görüntüleri makyajlıyorlar. Halk için seferber olunur, Erdoğan’a yaranmak için değil." diyen Tanal, dün de Erdoğan'ın Şanlıurfa'da "toplu açılış" adı altında seçim mitingi düzenleyeceğini, miting alanının kalabalık olması için devletin tüm imkânlarının kullanıldığını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın gideceği Şanlıurfa mitingi tartışmalara sebep oldu. Valilik yasağı olmasına karşın düzenlenecek olan mitinge ilk tepki Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan gelmiş, Davutoğlu sosyal medya hesabından "Özgürlük size, yasaklar bize mi? Bu da geçer Ya Hû" diyerek tepki göstermişti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da sosyal medya hesabından miting öncesi belediyelerin boş alanları yeşile boyadığını belirtti. Tanal paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

"Hemşerilerimi hizmete hasret bırakan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Erdoğan'ın gelişi öncesi personeli seferber etti! Afrika'yı andıran görüntüleri makyajlıyorlar. Öyle ki, Urfa'nın merkezinde boş alanı yeşillendirmek yerine, toprağı yeşile boyuyorlar. Vizyona bak! Hizmeti Şanlıurfalılar için yapmıyorlar, Şanlıurfalılar için seferber olmuyorlar. Sırf yeniden koltuk kapmak, göz boyamak için can havliyle sağı solu makyajlıyorlar! Halk için seferber olunur, Erdoğan’a yaranmak için değil."

'MİTİNG İÇİN MESAJ GÖNDERİLDİ'

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, dün de Türkiye ile Avrupa Komisyonu Arasında Mali Çerçeve Ortaklık Anlaşması'nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi’yle ilgili partisinin görüşlerini dile getirmek için TBMM Genel Kurulu’nda kürsüye çıkarak burada AK Parti'nin Şanlıurfa'daki mitingi için çeşitli iddialarını dile getirdi.

Şanlıurfa genelinde muhtarların arandığını, muhtarlara mesaj gönderildiğini aktaran Tanal, özellikle kırsal mahallelerden, yani köylerden vatandaşların mitinge gelmesi için muhtarlara baskı yapıldığını, her köye yönelik bir araç tahsis edildiğini söyledi.

Miting alanında katılımın yoğun olması için kaymakamlar tarafından muhtarlara mesaj gönderildiğini ileri süren Tanal, söz konusu mesajın içeriğini şöyle aktardı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Aralık Cumartesi günü saat 13:00’da İlimiz Abide Meydanında yapacağı buluşmaya tüm halkımız davetli olduğunu Muhtarlarımız tarafından vatandaşlarımıza cuma günü 2 defa, cumartesi sabah 1 defa olmak üzere 3 defa anons edilerek gerekli duyuruların yapılması rica ederim.”

'NE VAR BUNDA?'

Tanal mesajı okurken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın “Ne var bunda?” dediği duyuldu.

Tanal ise “Bu mesajı atan AK Partili il başkanı değil, ilçe başkanı değil, AK Partili üye değil; bu mesajı atan devletin kaymakamı değerli arkadaşlar. Bir de ‘Ne var bunda?’ diyorsunuz!” sözleriyle Hamdi Uçar’a tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgül Özel ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da “Yazıklar olsun” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

MESAJI JANDARMA ULAŞTIRIYOR

CHP’li vekil Mahmut Tanal, konuşmasına devam ederek, “Devletin kaymakamı, bir siyasi partinin mitinginin davetini bu şekilde yapamaz” dedi.

Kaymakamlığın söz konusu miting mesajını jandarma aracılığıyla muhtarlara ulaştırdığını belirten Tanal, “Kaymakam doğrudan muhtarlara kendisi iletmiyor, nasıl yapıyor biliyor musunuz bunu? Kaymakamlık bu mesajı Jandarmaya atıyor, Jandarma da bu mesajı olduğu gibi muhtarlara ulaştırıyor. Jandarmayı, güvenlik güçlerimizi kullanarak dolaylı bir mesaj vermeye hakkı yoktur. Bu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 7'nci maddesine aykırıdır. Siyasi faaliyette bulunmak yasaktır; bir siyasi partinin lehine, diğerinin aleyhine bu şekilde mesaj atan devlet memurları -eski ağır ceza mahkemesi başkanımız şu anda aramızda, İYİ Parti Antalya Milletvekili, çok iyi bilir ki- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 124 ve 125'inci maddesi uyarınca meslekten atılma nedenidir, devlet memurluğundan atılma nedenidir. Buradan tüm kamu görevlilerine sesleniyoruz: Lütfen, siyasi partinin adamı değil, devlet adamı gibi hareket edin” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN