CHP'li Tezcan: Genel başkan ve tüm lider kadrosu değişmeli

CHP'li Tezcan: Genel başkan ve tüm lider kadrosu değişmeli

CHP Milletvekili Bülent Tezcan, genel başkandan başlayarak partide köklü bir değişime ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin yenilgiye uğramasının ardından CHP'de başlayan ‘değişim’ tartışmalarında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, fikri en çok destekleyen kişi olarak öne çıkarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘yola devam etme’ mesajı veriyor.

Değişime dair bir açıklama da daha önce parti yönetiminde yer alan Bülent Tezcan’dan geldi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a konuşan CHP Aydın Milletvekili Tezcan, “13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil” dedi.

'HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ YÜRÜYEMEYİZ'

Tezcan şunları söyledi:

"Mesele bir suçlu ya da sorumlu arayışı değil. Sorunu bulup çözmemiz gerek. Bu çerçevede hepimiz kusurlu olabiliriz. Yüzde 50 kusurlu, yüzde 50 kusursuz olabiliriz. Mesele sorun nerede? Geçmişte nerede hata yapıldı meselesi orada önem taşıyor. Ama şimdi gelecekle ilgili şu çok somut ve herkes bunu söylüyor: Hiçbir şey olmamış gibi yürüyemeyiz. Ve bu süreçte önümüzdeki dönemde yeni yol haritası çizmek lazım. Şimdi bu yol haritası sadece taktiksel sorunları çözmeye mi odaklanacak. Yoksa parti stratejik olarak yeniden yapılanacak mı?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN