CHP'li Zeybek'ten Pakdemirli'ye Manavgat tepkisi: Özür dilemeli

CHP'li Zeybek'ten Pakdemirli'ye Manavgat tepkisi: Özür dilemeli

CHP Antalya Milletvekili Zeybek, Manavgat'taki yangına ilişkin yaptığı açıklamada Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin kamuoyundan özür dilemesi gerektiğini belirtti. Zeybek, bunun nedenini ise Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçaklarının ihtiyaç olduğu halde ihaleye alınmaması olarak belirtti.

Antalya Manavgat'ta 4 farklı noktada çıkan orman yangını evlere de sıçradı. Ülkenin en büyük yangınlarından olduğu belirtilen yangına müdahale ise devam ediyor. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, "Farklı noktalarda çıkan yangınlarda sabotaj dahil tüm olasılıklar kolluk kuvvetleri ve adli makamlarca araştırılmalıdır. Manavgat’a ve doğaya bu kötülüğü yapanlar ortaya çıkarılmalıdır” çağrısında bulundu.

Yangınlara, Orman İşletmeleri ekipleri dışında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Belediyesi itfaiye ekiplerinin de müdahale ettiğini aktaran Rafet Zeybek, şu açıklamayı yaptı:

“Aşırı sıcak hava ve şiddetli rüzgâr nedeniyle müdahalede zorluklar yaşandığı bilgisi elimize ulaştı. Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçaklarını, ‘4,9 ton su taşıma kapasitesi var’ diye ihaleye almayıp satışına neden olan, yangınla mücadelede her türlü hava aracına ihtiyaç varken son iki yılda bu durumda sessiz kalan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli de kamuoyundan özür dilemelidir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN