Çiftçilerin yarasına merhem olacak devlet desteği! KOBİ detayları belli oldu, uzun vade düşük faizle sevindirecek

Çiftçilerin yarasına merhem olacak devlet desteği! KOBİ detayları belli oldu, uzun vade düşük faizle sevindirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarımsal Kobi Destek kredisini açıkladı. Krediler için üst limit 15 milyon TL olarak belirlenirken yatırım kredilerinde 10 yıl işletme kredilerinde ise 24 ay vade seçeneği uygulanacak. Yıllık faiz oranı ise 4.75 olarak açıklandı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Çiftçilere yönelik yapılan birçok farklı kampanya yer alırken yeni kampanyanın detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Tarımsal Kobi Kredisi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, 250 bin kişiye destek verileceğini vurguladı. Kredi kapsamında yıllık faiz oranının yüzde 9.75 olduğu belirtilirken vade süresinin ise 36 ay olduğu açıklandı. Tarımsal Kobi Destek kredisinin yanı sıra ödenen kısım dışında kalan tutarlar için de yıllık faiz oranının yüzde 4.75 olduğu söylenirken Tarım Borç Transfer Kredisinin ise yüzde 9.75 olduğu açıklandı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


ÇİFTÇİ KREDİSİ DETAYLARI PAYLAŞILDI


Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, çiftçileri sevindiren o açıklamayı yaptı. Çiftçilere kredi verileceğini belirten Erdoğan, Çiftçi Kredi Destek Paketi için uygulamaya geçildiğini vurguladı.

ciftci-destek-paketi.jpg

Kredileri çiftçiler tarafından her türlü harcama işlemlerinde kullanılabileceğini dile getiren Başkan Erdoğan, kişi başına 250 bin TL'ye kadar ödeme yapılabileceğini aktardı. Başkan Erdoğan, krediler için yıllık faiz oranının 9.75 olduğunu aktarırken 36 ay vade seçeneği sunulduğunu da vurguladı. Çiftçi kredileri hakkında açıklamalarına devam eden Başkan Erdoğan şu sözleri dile getirdi:


"Biz de tahılı, meyvesi sebzesi, hayvanı başta olmak üzere toprağımıza sahip çıkmanın, ona işleyen çiftçilerimize destek olma peşindeyiz. Hükümetlerimiz döneminde çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Tarım sektörü ve ana unsuru olan çiftçilerimizi bir bütün olarak görüyoruz. Tarlasını en modern ekipmanlarla süren çiftçilerimiz ile bu makinaları üretenleri ayrı tutmuyoruz. Ülkemizin 81 ilinden 2 bine yakın çiftçimizle işletme sahibimizle gerçekleştirdiğimiz bugünkü buluşmayı da tüm bu gayretlerin özeti olarak değerlendiriyoruz.”


ÇİFTÇİLERİ TÜM İMKANLAR SUNULUYOR


Düzenlenen etkinlikte genç kadın çiftçilerin konuşmalarına değinen Başkan Erdoğan, toprağı aşk ve sevgi ile işleyen bir milyondan fazla çiftçinin kredilerden yararlanabileceğini söyledi. Bu kredilerin emeklerin boşa gitmediğini bir ispatı olduğunu belirten Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların ileri bir seviyeye taşınacağını dile getirdi.

ciftci-destek-basvurulari-1.jpg
Meraların korunması depolama ve satış kanallarının geliştirilmesi gibi pek çok farklı alanda hedeflerin büyüdüğünü aktaran Başkan Erdoğan, çiftçilerin alın terinin karşılığını alabilmesi için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Başkan Erdoğan devletin tüm imkânlarının çiftçiler için seferber edildiğinin altını çizdi.


ÇİFTÇİLERE MÜJDE VERİLDİ


Çiftçi destek kredisinin uygulamaya geçeceğini dile getiren Başkan Erdoğan, ödemelerin hasat dönemine kadar her türlü harcamalarda kullanılabileceğini belirtti. Kişi başı 250 bin TL olarak verilen kredilerin yıllık faiz oranı ise 9.75 olarak açıklanırken 36 ay vadeli olduğu da belirtildi. Çiftçilere verilen ikinci bir müjde ise Tarımsal KOBİ Kredisi oldu. Tarımsal KOBİ Kredisinin üst limiti 15 milyon TL olurken yıllık faiz oranı ise yüzde 4.75 olarak açıklandı.
Başkan Erdoğan Çiftçilere üçüncü müjdeyi de verdi. Başkan Erdoğan çiftçiler için 3. müjdeyi şu sözlerle açıkladı:


“Üçüncü müjdemiz Tarım Borç Transferi. Başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankası'nda sağlanacak uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon, faiz oranı 9,75, vadesi 60 aydır. Tüm bu kredi imkanlarının çiftçilere ve işletmelere hayırlı olmasını diliyorum.”

ciftci-destek-basvurulari.jpg


KADIN VE GENÇ ÇİFTÇİLER DE UNUTULMADI


Ziraat Bankası Genel Müdürü ile görüşme yaptığını belirten Başkan Erdoğan, genç ve kadın çiftçiler için kredi limitlerinin 500 bin TL'den bin TL'ye çıkarılması gerektiğini sözlerine ilettiğini dile getirdi. Başkan Erdoğan, “Ziraat Bankamız yanında Ziraat Katılım'ın da çiftçilerimize düşük maliyetli finansman sağlayabilmesini temin edecek düzenlemeyi inşallah hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.


TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR


Türkiye Yüzyılı'nın hazırlıkları için dört koldan çalıştıklarını belirten Başkan Erdoğan, konunun üretim olduğunda toprağın bereketi için akan suların durduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mücadele kapsamında çiftçilerin alacakları desteklerin hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi. Çiftçiler için sunulan destek kampanyaları hakkında açıklamalarına devam eden Başkan Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

ciftcilere-yeni-destekler.jpg


“Dilinde hayırlı söz olmayanların topunu getirseniz şuradaki buluşmamızın hasılasının yanına bile yaklaşamazlar. Kardeşlerim, çalışmak için dertli olmak lazım. Mücadele etmek için yaşamış olmak lazım. Üretmek için de ter dökmek lazım. Başarı kazanmak için tecrübe ve hazırlık lazım. Tüm bunlar için sarsılmaz bir inanç, çelikten bir irade lazım. Biz üstadın deyimiyle Akrebin kıskacında yoğrula yoğrula Yunus gibi pişe pişe Hacı Bektaş'tan aldığımız ilhamla bir olarak, diri olarak, kardeş olarak bugünlere geldik."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN