Çiftlikte yabani ceylan bulunduran şahsa 583 bin TL ceza

Çiftlikte yabani ceylan bulunduran şahsa  583 bin TL ceza

İstanbul'un Çatalca ilçesinde yabani ceylan bulunduran bir çiftliğe operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 16 yabani ceylan bulan ekipler, ceylanları Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim etti. Çiftlik sahibine ise 'izinsiz yabani hayvan bulundurma' suçundan 583 bin 670 lira idari para cezası uygulandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, Çatalca'daki bir çiftlikte yabani hayvan bulundurulduğu bilgisine üzerine çalışma başlattı.

Çiftlikte yapılan aramada 16 yabani ceylan ele geçirildi. Ceylanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.

ÇİFTLİK SAHİBİNE İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Çiftliği işleten O.U. hakkında "izinsiz yaban hayvanları bulundurma" suçundan 11 bin 835 lira, "yaban hayvanlarını yasa dışı üretmek" suçundan 11 bin 835 lira ve hayvan başına 35 bin lira olmak üzere toplam 583 bin 670 lira idari para cezası uygulandı.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından, vatandaşların çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçilmesinde verilen mücadeleye destek için İçişleri Bakanlığınca geliştirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasını indirerek ve 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak karşılaştıkları sorunların çözümü için yardım alabilecekleri bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN