Kaplıcada yüzen çocuğun burnundan girip beynini yedi! Ölümcül virüs hızla yayılıyor, aman dikkat

Kaplıcada yüzen çocuğun burnundan girip beynini yedi! Ölümcül virüs hızla yayılıyor, aman dikkat

Ailesiyle gittiği kaplıcada yüzen 2 yaşındaki çocuk, bir ölümcül virüsün bulaşması sonucu yaşamını yitirdi. Bilim insanları, bulaştığında beyne ulaşarak beyin dokusunu yiyen 'naegleria fowleri' virüsünün, hava sıcaklıklarının artması dolayısıyla üreme hızının arttığı ve artmaya devam edeceği uyarısında bulundu. İşte korkunç olayın detayları...

ABD'nin Nevada kentindeki doğal bir kaplıcada, 'naegleria fowleri' adlı ölümcül amipe maruz kalan 2 yaşındaki Woodrow Bundy, 7 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Çocuğun annesi Briana Bundy, oğlunun ölüm haberini, 18 Temmuz 2023 Salı günü Facebook hesabından şu paylaşımla duyurdu:

"Woodrow Turner Bundy, sabah 02.56'da zaferle cennetteki babamıza döndü. O benim kahramanım ve bana dünyadaki en iyi erkek bebeği verdiği için Tanrı'ya sonsuza dek minnettar kalacağım ve bir gün o çocuğa cennette sahip olacağımı bildiğim için minnettarım."

olumcul-virus-beynini-yedi-3.jpg

GRİP BENZERİ BELİRTİLERLE BAŞLADI

Çocuğun teyzesi Lisa Bundy ise Facebook paylaşımında şunları söyledi:

"Değerli yeğenimiz bu sabah erkenden cennetteki babamızın yanına döndü. Daha 2 yaşındaydı. Belki de içinde kalamayacak kadar çok iyilik vardı. Onunla tekrar birlikte olacağımıza yürekten inanıyorum. Çok geniş bir aile tarafından çok seviliyor. Dualarınız için herkese teşekkür ederim... Hepimizin bildiği gibi, yas sürecinin bazen neredeyse dayanılmaz olduğu bu zamanlarda..."

Bundy ailesinin arkadaşlarının sosyal medyadaki paylaşımlarına göre, 2 yaşındaki çocuğun ebeveynleri geçen hafta 'grip benzeri semptomlar' yaşamaya başladıktan sonra bir şeylerin ters gittiğini fark etti. Annesinin hastaneye götürdüğü çocuğa doktorlar ilk olarak menenjit teşhisi koydu, fakat belirtilerin artmasıyla gerçek ortaya çıktı.

olumcul-virus-beynini-yedi-1-001.jpg

157 KİŞİDEN YALNIZ 4'Ü HAYATTA KALMAYI BAŞARDI

ABD'de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne (CDS) göre, 1962-2022 yılları arasında bu amipe maruz 157 kişiden sadece 4 kişi hayatta kalabildi.

Yetkililer, ölümcül amiplere karşı vatandaşlardan kaplıcalarda başlarını suyun altına sokmamalarını tavsiye ediyor.

Sinsi parazit, yüzücülerin burunlarına sızar ve beyinlerini kolonize ederek onları beyin dokusunun tahrip olmasına ve beynin şişmesine neden olan feci bir durum olan birincil amebik meningoensefalit ile enfekte eder.

Dünya çapında bulunmasına rağmen mikroskobik canavar ağırlıklı olarak göller, nehirler ve kaplıcalar gibi ılık tatlı sularda bulunur ve hatta bakımı iyi yapılmayan yüzme havuzlarında bile ortaya çıkabilir.

Naegleria fowleri, tuzlu suda yaşayamaz ve bir kişiden diğerine yayılamaz.

olumcul-virus-beynini-yedi-2-001.jpg

BEYNE ULAŞIP BEYİN DOKUSUNU YOK EDİYOR

Beyin yiyen amip olarak da bilinen naegleria fowleri, toprakta ve ılık tatlı suda yaşayabiliyor.

Vücuda burundan girerek beyne ulaşan bu amip türü burada beyin dokusunu yok eden ve sonuçları ölümcül olan bir enfeksiyona neden oluyor.

Şiddetli baş ağrısı, ateş, mide bulantısı ve kusma ile başlayan belirtiler ense sertliği, nöbet, koma ve ölümle sonuçlanıyor.

Bilim insanları, hava sıcaklıklarının artmasının, amipin ABD'nin kuzeyindeki su kütlelerinde giderek daha fazla gelişmesi için ideal koşullar yarattığını dile getiriyor.

olumcul-virus-beynini-yedi-4-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN