'Dışarı çıkmayın' çağrısı! Türkiye için kırmızı alarm verildi: O saatten sonra sıcaklık 4 derece daha artacak

'Dışarı çıkmayın' çağrısı! Türkiye için kırmızı alarm verildi: O saatten sonra sıcaklık 4 derece daha artacak

Son dakika haberi... Temmuz ayının son günlerine girilirken hava sıcaklıkları hızla artmaya başladı. Özellikle El Nino hava sistemi ile birlikte Afrika sıcaklıkları ülkemizde etkisini iyice arttırırken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Sıcaklıklar daha da artacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Türkiye için kırmızı alarm verildi. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten uyardı, sıcaklıklar 4 derece birden artacak!

Ülkemiz kavurucu sıcaklıkların etkisi altına girmiş durumda. El Nino hava sistemi ile birlikte sıcaklıklar 30 dereceye kadar ulaşırken bunaltıcı hava vatandaşları isyan ettirmiş durumda. 'Bugün hava durumu nasıl? Hava sıcaklıkları daha da artacak mı?' sorularını merak konusu olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. 'Dışarı çıkmayın' çağrısı! Türkiye için kırmızı alarm verildi. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o saatten sonra dışarı çıkacakları uyardı. 4 derece daha artacak! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kars ve Ardahan çevreleri ile Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'da sıcaklık gölgede 38-40 derecelerde. Güneşin altı 50 dereceye yaklaşıyor. Pazartesi̇ sertleşecek poyraz bir nebze serinletecek ama nem de artacak. İç Anadolu'da pazar haftanın en sıcak günü. Sıcaklık 36-37 derecelerde. Rüzgarlarda orta hızda ve fazla serinletmiyor.

gfgfgf-2023-07-22t104917-347.jpg

Ege'de de rüzgarlar hafif olduğundan sıcak çarpması tehli̇kesi̇ en yüksek seviyede. Gölgede Muğla ve Deni̇zli̇ 40, Mani̇sa 42, Aydın 43, Bodrum 39 derece. Güneşin altı 50 derecenin de üzeri̇nde. Akdeni̇z'de Adana, Mersi̇n tarafında artan nem tekrar düşüşe geçti̇. Gölgede Adana 40, Kahramanmaraş 42 derece. Güneydoğu'da Gaziantep 40, Diyarbakır ve Şanlıurfa 43 derece.

HAVA BUGÜN NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığı: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmaması, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgar: Genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun güneydoğu kesimleri ile Trakya’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: SAKIN O SAATTE DIŞARI ÇIKMAYIN, SICAKLIKLAR 4 DERECE DAHA ARTACAK!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından son dakika uyarısında bulundu. Öğleden sonra hava sıcaklıklarının 4 derece daha artacağını ifade eden Ökten, "Öğlenden itibaren sıcaklıklar 4 derece daha artacak. Dışarı çıkmayın..." uyarısında bulundu.

b666.jpg

Ökten ayrıca, 26 Temmuz'da İstanbul'da sıcaklık rekorunun da kırılacağı uyarısında bulundu. İstanbul'un sıcaklık rekoru 13 Temmuz 2000'de 40,6 olarak ölçülmüştü.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

22 TEMMUZ 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h1.png

23 TEMMUZ 2023 PAZAR GÜNÜ

h2.png

24 TEMMUZ 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h3.png

25 TEMMUZ 2023 SALI GÜNÜ

h4.png

26 TEMMUZ 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN