Çocuklara yararlı diye alınan o üründen zehir çıktı! Vaka sayısı gittikçe artıyor, marketlerdeki o ürüne elinizi bile sürmeyin

Çocuklara yararlı diye alınan o üründen zehir çıktı! Vaka sayısı gittikçe artıyor, marketlerdeki o ürüne elinizi bile sürmeyin

Birçok ebeveynin çocuğuna yararlı diye düşünerek aldı ve düzenli olarak yedirdiği o ürün resmen zehirli çıktı. Vaka sayısı her geçen gün artarken marketlerden o ürünü almamaya dikkat edin. İşte konuya ilişkin detaylar…

Mynet’te yer alan habere göre, çocuklara ara öğün olarak verilen tarçınlı elma kümelerinde yüksek miktarda kurşun maddesine rastlandı. Bu konunun duyulmasıyla beraber kamuoyu, neden harekete geçilmediği ine ilişkin tepki gösterirken kurşun maddesi yüzünden zehirlenen çocukların sayısı artmaya başladı.

NORMALİNDEN 8 KAT FAZLA BULUNUYOR

Tarçınlı elma kürelerinin içerisindeki tarçınlarda normalden 8 kat fazla kurşun maddesine rastlayınca kamuoyu yetkililerin harekete geçmesinden ötürü ayaklandı. Bu kurşun maddesi yüzünden zehirlenen çocuk sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. ABD’ye Ekvador’dan geldiği öğrenilen tarçınlardaki kurşun maddesi özellikle de 1 ila 3 yaş grubu arasındaki çocukları etkiliyor. Öte yandan söz konusu tarçınla yarın çocuklara ara öğün olarak verilen elma kürelerinin paketlerine konulması ciddi risk taşıyor.

yeni-proje-2-004.jpg

KAMUOYU ÖNLEM ALINMAMASINA TEPKİLİ

Elma kürelerinin içinde çıkan kurşun maddesine ilişkin kamuoyu tepkilerini gösterirken, uzmanlar ve ebeveynler boya ve benzin gibi kaynaklarda bile kurşun oranının belirli bi seviyenin altında tutulmasını lakin bebek mamalarını neden bir sınırlama getirilmediğini merak ediyor.

Boya ve benzin kaynaklı kurşun zehirlenmeleri önlemek adına tedbirlerin karşısında çocuk zehirlenmelerine karşı elma püreleri için hala önlem almayan ABD hükümetinin bu konuda uyuşuk davrandığı düşünülüyor. Her geçen gün zehirlenme vakalarında artış yaşanırken Gıda ve İlaç İdaresi, salı günü itibarıyla tarçınlı elma pürelerinden zehirlenenlerin sayısının 65'e çıktığını ve herkesin 6 yaşından küçük olduğunu açıkladı.

yeni-proje-1-005.jpg

BEYİN VE SİNİR SİSTEMİNDE HASAR OLUŞTURUYOR

Genellikle küçük yaştaki çocukların etkilendiği kurşun maddesine ilişkin olarak Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi bir açıklama yaptı. Açıklamada yer alan bilgilere göre bu madde özellikle beyin ve sinir sisteminde hasara, öğrenme, davranış, işitme ve konuşma problemlerine yol açabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN