Çocukları K-Pop tuzağıyla ağına düşüren tacizcinin serbest kalmasına tepki

Çocukları K-Pop tuzağıyla ağına düşüren tacizcinin serbest kalmasına tepki

K-pop hayranı kız çocuklarını etkileyerek taciz eden ve binlerce takipçisi olan eski Uzman Çavuş Mehmet Akbulut, Tokat'ta gözaltına alındıktan sonra cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki yağıyor. Konuyu değerlendiren Avukat Toprak Erinç, şahsın çocuklara oldukça karmaşık tuzaklar kuracak şekilde zeki olmasına dikkat çekerek, 'cezai ehliyeti yok' gerekçesine isyan etti.

Tokat'ta sosyal medya üzerinden K-pop müzik türüne ilgi duyan kız çocuklarını hedef alarak cinsel içerikli paylaşımlar yapan ve tacizde bulunduğu iddia edilen emekli Uzman Çavuş Mehmet Akbulut'un serbest bırakılması kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Akbulut'un, TikTok platformunda binlerce çocuk takipçisi bulunuyor ve +18 videolar paylaştığı öne sürülüyor.

TEPKİLER BÜYÜYOR

Avukat Toprak Erinç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Akbulut'un akli dengesinin yerinde olmadığı ve bu nedenle askeriyeden emekli edildiğini belirterek, bu durumun çocukları cinsel içerikli videolarla taciz etmesine engel olmadığını ifade etti. Erinç, Akbulut'un çocukları tehdit ve şantajla kendine bağlamaya çalıştığını ve bu eylemlerinin ardından mahkemenin, savcılığın tüm itirazlarına rağmen Akbulut'u tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktığını açıkladı.

Akbulut hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmesi, suç mağduru çocukların ailelerinin ve toplumun korunmasına yönelik endişeleri artırdı. Erinç, ailelerin şikayetçi olmaması ve davanın takip edilmemesi durumunda, bu tür suçların tekrarlanma riskinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

'BU KADAR MI SAHİPSİZ ÇOCULARINIZ?'

Erinç sözlerine şöyle devam etti:

"Mahkeme savcılığın tüm itirazlarına rağmen adli kontrol şartıyla yeniden rapor alması için bu pedofiliyi tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıyor. Adli tıptan rapor ne zaman gelir Allah bilir! O zamana kadar daha kaç çocuğa zarar verecek Allah bilir! Kaç delil karartacak Allah bilir! Tamam cezai ehliyeti olmayan kişiler ceza evine konmasın kanun sana yüksek güvenlikli hastanelerde zorunlu tedaviye almanı söylüyor yada benzer güvenlik tedbirlerine hükmet deniyor. Hakim bundan ne anlıyor peki? 4 günde bir imza vermeye gelmesi! 4 günde bir imzaya gelmek kişide nasıl bir tedbir oluşturuyor? Şahsın işlediği suç kamu davası açmaya yeterli bir suç şikayet aranmıyor fakat bu çocukların aileleri nasıl oluyor da şikayetçi olmuyor! Davayı takip etmekten imtina ediyor? Bu kadar mı sahipsiz çocuklarınız? Bu çocukların bazıları zamanla başka suçların faili oluyor ve belki başkalarının çocuklarına zarar verecekler!"

'KURT ÇOCUĞU YEDİKTEN SONRA KURDU ÖLDÜRMEK FAYDASIZ'

Avukat Erinç, çocuklarla iletişimin ve suç sonrası şikayetin önemine vurgu yaparak, "Çocuğu kurt yedikten sonra kurdu öldürmenin ne faydası var? Geçmişi değiştiremeyiz ama geleceğimizi değiştirebiliriz," ifadelerini kullanarak, toplumsal farkındalık ve aktif ebeveynlik çağrısında bulundu. Skandal, sosyal medya üzerinden geniş bir yankı bulurken, toplumun bu tür vakalara karşı daha duyarlı ve koruyucu bir tutum sergilemesinin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN