“Çok az kentimizde bu kadar yoğun fay var” Naci Görürden o il için korkutan uyarı

“Çok az kentimizde bu kadar yoğun fay var” Naci Görürden o il için korkutan uyarı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremleri 3 ay öncesinden bilen ve yaptığı uyarılarla dikkatleri üstüne çeken Prof. Dr. Naci Görür, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. "Çok az kentimizde bu kadar yoğun fay var" diyen Naci Görür, o il için kritik uyarılarda bulundu. Kokrutan deprem geliyor! Hemen evinizi deprem riskine karşı koruyun. İşte detaylar...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 42 bini aşkın vatandaşımız deprem felaketinde hayatını kaybederken yüzlerce bina yerle bir oldu. Asrın felaketi olarak adlandırılan depremi 3 ay öncesinde öngören ve uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, son uyarılarında o ilde yaşayanları uyardı. "Çok az kentimizde bu kadar yoğun fay var" diyen Naci Görür, hemen önlem alın uyarısında bulundu. Büyük depreme çok az kaldı, hemen önlem alın! İşte Naci Görür'ün uyarıları ve deprem riski olan iller...

O İLDE YAŞAYANLAR DİKKAT! NACİ GÖRÜR UYARDI

6 Şubat 2023 gecesi meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrası uzmanların uyarıları milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilmekte. 11 ili vuran depremlerin yıkımları oldukça büyük olurken gözler İstanbul depremine çevrilmiş durumda. Kahramanmaraş depremini önceden tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür, bu sefer o illerde yaşayanlar için kritik uyarılarda bulundu.

gfgfgfgf-27.jpg

Jeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bu sefer de İzmir için kritik uyarılarda bulundu. İzmir'in bir deprem kenti olduğuna dikkat çeken Naci Görür, açıklamalarıyla herkesi korkuttu.

"ÇOK AZ KENTİMİZDE BU KADAR YOĞUN FAY VAR"

Yaşanan deprem felaketi sonrası toplanan İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası İzmir yeni depremler için yol haritası belirlemek için bir araya geldi. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, İzmir ve Antalya- Muğla arasındaki sahil şeridinden endişe ettiklerini belirtti.

gfgffgfg-2.jpg

İzmir için önemli uyarılarda bulunan Naci Görür, "Çok az kentimizde bu kadar yoğun fay var" diyerek şunları söyledi:

"İzmir’de de endişemiz var. Canlı faylar var. Günün birinde harekete geçip deprem olabilir. Çevredeki deprem olmuş faylardan tetiklenebilir. Tahmin ediyorum bu faylar İzmir depreminde yüklendi. Çevredeki depremlerden stres geldiğinde yükleniyor. İzmir, bu kadar canlı fayla bölünmüş ise, bu yarımadan buradan çekilmek lazım. Fay tartışmasını bırakalım. İzmir gerçek anlamında bir deprem kenti. Çok az kentimizde bu kadar yoğun aktif fay sistemi var. Bunlar bugün olmazsa yarın deprem yaratacaktır. Şu anda depremlerde sonra Sisam depremi sonrasında 80 kilometre mesafede 117 kişi öldü. Yapı stoğunu depreme dirençli yapmak lazım. Bunu yapmadan önce İzmir Büyükşehir Belediyesi şu anda bana göre çok doğru akıllı bir iş yaptı. Mikro belgeleme çalışması yapıyor. ODTÜ’lü ekiple bu çalışmaları yürütüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Hasan Sözbilir gibi çok değerli yer bilimci arkadaşlar var. Bu İzmir’in şansıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN