Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanatçı sanatıyla konuşur, bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanatçı sanatıyla konuşur, bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beyoğlu'nda düzenlenen ‘Geleneksel Beyoğlu İftarı’nda yaklaşan İstanbul yerel seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bazı sanatçılara da eleştiride bulunan Erdoğna, ''Sinema dünyasında bize kadar kimse yasal düzenleme yapmadığı halde, bunu yaptığımız zaman hem bize teşekküre geleceksin hem de arkadan bunlara şak şakçılık yapcaksın, bunu ne ile izah edeceğiz? Sanatçı sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'de düzenlenen iftar programının ardından konuştu. 23 Haziran'daki İstanbul seçimleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Erdoğan, bazı sanatçılara da eleştiride bulundu.

''Bay Kemal, Afrin'deki askerlerimizi sanatçılarımızla ziyarete gittiğimizde söylemedik laf mı bıraktı sanatçılarımıza?'' diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti, ''Kapalı spor salonunda beyefendinin 23 Nisan'daki sloganvari ifadelerini orada insanlara söylettiriyorlar, bunların hepsi kayda giriyor, gereğini biz de yapcağız bunlara eyvallah diyemeyiz. Aynı şekilde sanatçılarımızın arsına da bunlar nifak tohumları serdiler, bu bay Kemal Afrin'deki askerlerimizi sanatçılarımızla ziyarete gittiğimizde söylemedik laf mı bıraktı sanatçılarımıza? İnanıyorum ki sanatçı, sanatıyla zaten bunlara cevabını her zaman verdi veriyor. Sinema dünyasında bize kadar kimse yasal düzenleme yapmadığı halde, bunu yaptığımız zaman hem bize teşekküre geleceksin hem de arkadan bunlara şak şakçılık yapcaksın, bunu ne ile izah edeceğiz? Sanatçı sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz. Taksim'de anırmaktan, koltuğunu bırakmaya kadar nice sözleri verenler bunların üzerine yattı, inşallah bu defa da öyle olacak.

'İSTANBULLULAR GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR'

Geçmişte bu Taksim'de sergilenen şiddet, provakatif eylemler değil, her mezhepten insanın aynı sofra etrafında buluşabilmesini sağlayan dostluk iklimidir. Kazanı kaynatıp sandıklardan oyu çalanların üste darbe tehditinde bulunanlara İstanbullular 23 Haziran'da gereken cevabı verecektir.

Dağdan talimatlar geliyor, terörist başlarının kimlerle beaber olunması gerektiğini isim vererek, CHP'nin adayıyla beraber olunmasını gerektiğini söyleyenlerin kimler olduğunu herhalde televizyonlardan izliyorsunuz. YSK'da bunların hepsini tek tek tespit etmek suretiyle de bunları belirlemiş, iptale gidip 23 Haziran'ı da seçim tarihi olarak belirlemiştir. Dünyanın neresinde seçimlerin şaibeden arındırılması için seçim tekrarına gidilmesine itiraz edildiği görülmüştür.

'BU BİZİM İÇİN ŞEREF PAYESİ'

Ülkemizden başka hiçbir yerde böyle manzaralar göremezsiniz, işte Avusturya'da 2 yıl aradan sonra cumhurbaşkanlığı seçiminin tekrarına karar veriyorlar. Ana muhalefet lideri anayasanın 138. maddesini ayaklar altına alıyor. Değerli kardeşlerim sandıktan korkan siyasetçilerin olduğu tek yer bizim memleketimizdir, halbuki bir yerde seçim gerektiğinde yenileniyorsa orada demokrasi vardır. Demokrasinin işlemesine katkıda bulunduğumuz suçlanıyorsak bu bizim için ancak şeref payesi olabilir. 

Milli iradeyi, demokrat postu altındaki tek parti özlemcilerine biz teslim etmeyeceğiz. Türkiye ortak paydası diyerek, milletimizi ortak değerlerimiz altında toplamaya devam edecğiz, işte görüyorsunuz şimdi stadların tribünlerine pankartlar asıyorlar vebu pankartlarla FETÖ'nün uşağı olan kişinin sloganlarını tribünlere asıyorlar. Bunlar yanlış yolda ama bunu biz düzelteceğiz. Stadlara bu tür ayrımcılığı getirenlere inanıyorum ki benim milletim gereken dersi verecektir.

Siyaset meydanı er meydanıdır, kendine güvenenlere bu meydan hep açıktır. Sonuçta sağda solda taşkınlık yapanların değil, milletin dediği olur. Atatürk Kültür Merkezi'nin gövdesine bunlar bize yakışmayan, aşırı uçların kan kokan pankartlarını astılar, hepsi sökülüp atıldı.

23 Haziran'da bir kez daha milletimizin hakemliğine gidecek olmaktan memnunuz. Büyük Türkiye davasına sahip çıkmak milletimizin birlik ve beraberliğini gözetmek görevimizdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN