Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi, hesaplamalar başladı! Asgari ücrette 4 haneli dönem yakın

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi, hesaplamalar başladı! Asgari ücrette 4 haneli dönem yakın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete ek zam müjdesi sonrası gözler yapılacak zam oranına döndü. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman 3 ihtimal üzerinde durdu. Eğer yüzde 15, 20 ya da 25'lik bir zam gelirse asgari ücret 10 bin TL üzerine çıkabilir. İşte Ali Duman'ın o açıklamaları...

Emekli maaşı ve EYT düzenlemesinden sonra asgari ücret için de Temmuz ayı için ek zam müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz'da ek zam sinyali sonrası zam oranları da masaya yatırılmaya başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, 3 zam oranına değindi. En düşük asgari ücret 9 bin TL üzeri..

ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAM ORANLARI MASAYA YATIRILDI

Hükümet seçin öncesi pek çok alanda düzenlemeye giderken, EYT ve emekliler için müjdeli haber geldi. Nisan ayında zamlı maaşlarını alacak olan emekliler en düşük aylık 7.500 lira oldu. Emekliler bayram ikramiyesi olarak da 2 bin lira alacak.

eytmaas-001.jpg

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERMİŞTİ

Tüm bunlar yaşanırken gözler bu kez asgari ücrete döndü. Geçen yıl ara zam yapılan asgari ücret için de müjdeli haber geldi.

er232.jpg

Erdoğan'ın Temmuz'da ek zam yapılacağını söylemesinden sonra uzmanlardan formüller gelmeye başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, asgari ücrete yapılabilecek 3 zam oranına değindi.

ASGARİ ÜCRETTE 4 HANELİ RAKAM

Yüzde 15, 20 ve 25'lik zam yapılması dahilinde en düşün asgari ücret oranı 9 bin üstüne yükseliyor. Duman, yüzde 15'lik zam oranı yapıldığı takdirde asgari ücretin 9 bin 783 TL, yüzde 20'lik zam oranıyla birlikte 4 haneli bir orana ulaşarak 10 bin 200 TL ve yüzde 25'lik zam yapılmasıyla ise 10 bin 633 TL olacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN