Cumhurbaşkanı müjdeyi vermişti! Bakanlık 8500 TL maaş ödeyecek: İhtiyaç sahiplerine müjde

Cumhurbaşkanı müjdeyi vermişti! Bakanlık 8500 TL maaş ödeyecek: İhtiyaç sahiplerine müjde

Milyonların beklediği vatandaşlık maaşına dair gelişmeler paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesinde beyan ettiği vatandaşlık maaşına dair detaylar geldi. Ev hanımlarına yönelik emeklilik yolunun açılacağı da gündemde yer alıyor. Peki vatandaşlık maaşı ne kadar? İşte tüm detaylar...

SEÇİM BEYANNAMESİNDE YENİ GELİŞME

Ülkemizde sürekli olarak yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı tüketicinin gündeminde yer alıyor. 14 Mayıs seçimleri ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesini duyurmuştu. Beyannamesine göre ev kadınlarına yönelik emeklilik müjdesi verilirken ailelere ise vatandaşlık maaş müjdesini paylaşmıştı.

Konuya dair yaşanan gelişmeler ise gündemde yer aldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, kısa bir süre önce CNN Türk'e konuk olarak sürpriz açıklamalarda bulundu. Aile koruma kalkanı kapsamında beyannamenin paylaşıldığını söyleyen Yılmaz, vatandaşlık maaşının da bu kapsamda yer aldığını vurguladı.

Desteğe dair açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Bununla ilgili her ailenin sosyo ekonomik seviyesini korumak amaçlı vatandaşlık maaşı adı altında bir program öneriliyor. Burada asıl asgari ücret düzeyinin altına düşmüş ailelerle ilgili bunu tamamlamayla alakalı bazı teklifler yapılıyor." ifadelerine yer verdi.

96550-jpg-image-4-1024x576.jpg

ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE DESTEK

Hanelere verilecek olan vatandaşlık maaşına dair merak edilenler cevap buldu. Asgari ücret düzeyinde verilecek olan vatandaşlık maaşları 8 bin 506 TL tutarında ödenmesi bekleniyor.

Asgari ücretin bugün itibariyle 11 bin 402 TL'ye yükselmesiyle birlikte henüz net bir açıklama gelmedi. Destek ödemesinden faydalanacak olan kişilere, gelir testi sonucunda göre ödemeler yapılacak.

0x0-10-bin-tl-deprem-destegi-verilecek-10-bin-tl-deprem-yardimi-basvurusu-nasil-yapilir-kimlere-verilecek-1676382922820.jpg

BU ŞARTI SAĞLAYAN BAŞVURSUN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan ödemelerde kişi başına düşen gelirin hesaplanması gerekiyor. Bakanlık üzerinden yapılan gelir testi ile kişi başına düşen geliri öğrenebilirsiniz. Gelirin düşük olması durumunda hazine tarafından ya da Aile ve Gençlik Bankası kapsamında her eve asgari ücret seviyesinde maaş geliri sağlanması gündemde yer alıyor.

Ödemelerin her aileye verilmeyeceği de belirtiliyor. Gelir testine göre hane içerisinde bulunan kişi sayısına göre asgari ücretin 3'te 1'inden daha az gelir varsa destek ödemesinden faydalanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN