Daniel fırtınasından daha büyük felaket geliyor! Elias kabusu Yunanistan'da... Rotayı kırıp gelirse yerle bir edecek

Daniel fırtınasından daha büyük felaket geliyor! Elias kabusu Yunanistan'da... Rotayı kırıp gelirse yerle bir edecek

Son dakika... Yunanistan'da etkili olan Daniel Fırtınası 17 kişinin hayatına kaybetmesine neden olmuştu. Korkunç fırtınanın ardından şimdi de Elias Fırtınası Yunanistan'ı vurdu. Ülkede acil durum ilan edilirken gözler Türkiye'ye çevrildi. Vatandaşlar 'Elias Fırtınası Türkiye'yi vuracak mı? Bugün hava durumu nasıl?' sorusunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Daniel fırtınasından daha büyük felaket geliyor! Rotayı kırıp gelirse yerle bir edecek.

Eylül ayı ile birlikte soğuk havalara teslim olan Türkiye'de kırmızı alarm verilmiş durumda. Sınır komşumuz olan Yunanistan'da yaşanan Daniel Fırtınası 17 kişinin ölümüne neden oldu. Yaşanan fırtınanın ardından şimdi de Elias Fırtınası başladı. Çarşamba günü etkisini artıran fırtınanın ardından yüzlerce yardım çağrısı alınmaya başladı. Ülkede kırmızı alarm verilirken gözler Türkiye'ye çevrildi. Peki Elias Fırtınası Türkiye'de etkili olacak mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Daniel fırtınasından daha büyük felaket geliyor! Rotayı kırıp gelirse yerle bir edecek. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

DANİEL FIRTINASINDAN DAHA BÜYÜK FELAKET GELİYOR!

Üç hafta önce sınır komşumuz olan Yunanistan'ı vuran Daniel Fırtınası 17 kişinin ölümüne neden olmuştu. Yaşanan fırtına sonrası yaralarını sarmaya çalışan Yunanistan'dan bir korkutan haber daha geldi. Daniel Fırtınası'nın ardından bu kez de Elias Fırtınası ile sarsılıyor. Elias Fırtınası çarşamba günü etkisini sürdürürken birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı, elektrik kesintileri meydana geldi. Yunan ulusal haber ajansı AMNA'nın haberine göre çarşamba günü öğleden sonra liman kenti Volos'ta şiddetli yağış sonrası oluşan sel nedeniyle vatandaşların evden ayrılmamaları istendi.

hghghgh-44.jpg

Larissa, Karditsa ve Lamia şehirlerine yakın olan üç köyün sakinleri nehir sularının taşma riskine karşı uyarıldı. Salı gününden çarşambaya kadar etkili olan fırtınanın ardından ülkenin birçok noktasından yüzlerce yardım çağrısı alındı. Meteoroloji uzmanları olumsuz hava şartlarının perşembe günü azalacağını belirtiyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji'nin son hava tahminleri yayınlandı. Yapılan açıklamada Türkiye’nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Isparta, Burdur, Çorum ve Ardahan çevreleri, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

hghghghgh-7.jpg

Yağışların İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir ve Kütahya çevreleri, Çanakkale’nin doğusu ile Manisa’nın kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

28 EYLÜL 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h1.png
29 EYLÜL 2023 CUMA GÜNÜ

h2.png
30 EYLÜL 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h3.png
1 EKİM 2023 PAZAR GÜNÜ

h4.png
2 EKİM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN