Davutoğlu: BAE masası Peker'i susturmak için mi kuruldu?

Davutoğlu: BAE masası Peker'i susturmak için mi kuruldu?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin Aydın'da düzenlediği etkinlikte konuştu. Konuşmasında Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne sürpriz bir şekilde yakınlaşmasına değinen Davutoğlu, "Yıllarca Birleşik Arap Emirlikleri'ni "15 Temmuz'un arkasındaki güç" diyerek suçladılar. Şimdi kendileri BAE ile tekrar iyi ilişkiler kurmaya karar verdi. Peki bunun sebebi ilişkileri düzeltmek mi, Sedat Peker'i susturmak mı?" diye sordu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Aydın'da STK, Basın ve Kanaat önderleri ile bir araya geldi. Gündeme ilişikin değerlendirmeler yapan Davutoğlu, konuşmasında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın adli yıl açılış törenindeki konuşmasına değinen Davutoğlu, "Adli yıl açılışında Sayın Cumhurbaşkanı öyle bir konuşma yaptı ki, ben dahi bu kadar sene birlikte çalışmış biri olarak hayretle takip ettim" derken, "O konuşmaların çoğu prompterlarda tekrar tekrar edilen konuşmalar. Gerçekle de alakası yok. Konuşmaların prompterlarda nasıl üretildiğini gördünüz. Hani Türkçe konusunda Sn. Erdoğan ile Sn. Binali Yıldırım'ın 2 sene arayla yaptığı konuşmaları aynen verdiler ya" dedi.

GERÇEKLİĞİ VE SAMİMİYETİ KAYBETTİLER

Davutoğlu, 'Mesele bu, gerçekliği ve samimiyeti kaybettiler. Evet, konuşma metni yazarları olur devlet adamlarında ama devlet adamı konuşma metni oluştuktan sonra ona bakar, içselleştirerek konuşur, kendisinin kılar. Bakıyorsunuz Cumhurbaşkanı konuşuyor adli yıl açılışında, sanki kendisi yönetimde değilmiş, sanki bütün bu adaletsizliklerden eksikliklerden kendisi sorumlu değilmiş gibi bir nutuk irat ediyor.' dedi.

YARGININ BÜTÜN MAKAMLARINI CUMHURBAŞKANI SEÇİYOR

'Peki sormak bizim hakkımız değil mi?' diye seslenen Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, devletin başındasınız. Acaba devletin dinini adalet kılabildiniz mi? "Yargı sistemi kötü çalışıyor adalet üretilemiyor diyemez" çünkü yargının bütün makamlarını Cumhurbaşkanı seçiyor" diye ekledi.

Davutoğlu konuşmasında "Artık kuvvetler ayrılığı prensibi yok. Başarı da Cumhurbaşkanı'na ait, başarısızlık da ona ait. Adalet varsa onun erdemi de ona ait, zulüm varsa o zulümün hesabını da vatandaşlar nezdinde ve Allah indinde verme sorumluluğu da ona ait" derken, "Sanki kendisi bütün bu resmin dışındaymış gibi kenara çekilecek ve tarafsız bir gözlemci gibi yorum yapacak. Hayır, buna hakkı yok. Ben o makamda olsaydım benim de hakkım olmazdı. Sorumluluk makamında olanlar şikayet edemez, gereğini yaparlar" diyerek iktidara yüklendi.

aydin.jpg

'FAİLİ MEÇHULLERE SEBEP OLAN STATÜKOCU ZİHNİYETLE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Adalet vurgusu yapan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Herkes adaletsizlikten şikayetçi. Aynı günlerde Adalet Bakanı konuşuyor, sanki Türkiye'de iki devlet var da iki yürütme var da biri diğerinden şikayet ediyormuş gibi "Faili meçhullere sebep olan statükocu zihniyetle mücadele edeceğiz" diyor." dedi.

'BULUP ÇIKARMAK SENİNLE YAN YANA OTURAN İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI'NIN SORUMLULUĞU

Davutoğlu, 'Faili meçhul varsa bunu bulup çıkartmak seninle yan yana oturan İçişleri Bakanlığı'nın sorumluluğu. Statüko varsa Cumhurbaşkanı bugün statükonun temsilcisi. İşte biz bu statükoyu yıkıp devletin dinini gerçekten adalet yapmaya geliyoruz. Bu halka borcumuz bu' diyerek Selçuk Özdağ'a yapılan saldırı ile ilgili de konuştu.

Davutoğlu, 'Cuma namazına giderken Selçuk Özdağ 7 kişinin kalleşçe saldırısına uğradı. İsimleri, suçları tespit edildi. Nerede şimdi bunlar? Savcıya talimat verilerek iddianame değiştirildi ve cinayete teşebbüs yerine sıradan bir adi suç haline getirdiler.' dedi.

Konu ile ilgili "Bu kalleşleri sokağın ortasına salıverdiler. Ve bunlar da itibar gördü iktidarın küçük ortağından. MHP Genel Başkan Yardımcıları savcıları tehdit etti. Nerede adalet?" diyen Davutoğlu, konuşmasında şunları da söyledi:

davutogluhaberiici.jpg

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Aydın'ın Efeler ilçesinde ziyaretlerde bulundu

"Anket şirketi sahibi Kemal Özkiraz, kendisini aradım ve dayanışma içinde olduğunu söyledim. Bir partinin genel başkan yardımcısı düzeyinde birisi 1.5 yaşındaki kızına ve eşine ağır hakaretlerde tehditte bulunuyor. Düşünebiliyor musunuz? Hangi Türk örfünde var bu? Milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar. Örf diyorlar, örfümüz kadına saygıyı gerektirir. Örfümüz kadını masum ve aziz bilmeyi gerektirir. Ama Selçuk Özdağ'a saldırıya sessiz kalırsanız iş döner döner buralara gelir"

İLİŞKİLERİ DÜZELTMEK Mİ SEDAT PEKER'İ SUSTURMAK MI?

Türkiye'nin uzun bir zaman sonra Birleşik Arap Emirlikleri ile olan sürpriz yakınlaşmasına da dikkat çeken Davutoğlu, 'Yıllarca Birleşik Arap Emirlikleri'ni "15 Temmuz'un arkasındaki güç" diyerek suçladılar. Şimdi kendileri BAE ile tekrar iyi ilişkiler kurmaya karar verdi. Peki bunun sebebi ilişkileri düzeltmek mi, Sedat Peker'i susturmak mı?' diye sordu.

Davutoğlu konuşmasında 'Eğer Türkiye'nin menfaatine ise her ülke ile ilişkileri düzeltin, biz karşı değiliz. Ama size yönelik eleştirileri susturmak için geçmişte Türkiye aleyhinde faaliyet yaptığını iddia ettiğiniz odaklarla ilişkiye kalkışırsanız bu samimiyetsizliktir' dedi.

İŞTE DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMASINDA DİKKAT ÇEKEN BAŞLIKLAR:

Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'nı bir sınav bekliyor. Bu anket şirketi sahibi Özkiraz yalan söylüyorsa tespit edin ve ona gereğini yapın. Ama doğru söylüyorsa o 1.5 yaşındaki kız çocuğunun da eşinin de onurunun koruyucusu, savunucusu biz olacağız bunu böyle bilin

'ADALET ADINA KİMİ KANDIRIYORSUNUZ'

-Şimdi sosyal medya düzenlemeleri getiriyorlarmış "adalet adına", kimi kandırıyorsunuz? Bütün trol çeteleri sizin emrinizde değil mi? 6 ay önce seçim kazanmış kendi Başbakanı'na karşı örgütlenen trol çetesi kimin emriyle örgütlendi?

-Pelikan denilen, artık herkesin kabul ettiği bir yapı nasıl çöreklendi devletin içine? Veya şu anki bu iktidarın Bakanları birbirine karşı trol çeteleri kurmadı mı?

'BUNLAR HAKLIN GÖNLÜNDEN DÜŞTÜ'

-Sosyal medya onlar açısından keskin kılıç gibi işleyecek, istediklerini tehdit edecekler, hakareti, iftirayı atacaklar ama muhalefet bir soru sormaya kalktığında "yalan" diyip sosyal medya üzerinden sansür uygulayacaklar.

-Ne yaparlarsa yapsınlar, bunlar halkın gönlünden düştü ve o gönlü kazanmaya da hiçbir şekilde muktedir olamayacaklar. Halkın gönlünden düşen, gün gelir iktidardan da düşer.

-Bir FETÖ borsası kuruyorsunuz, adamın parası varsa 15 Temmuz'da fiilen darbeye katılmış olsa bile parayı verip kendini kurtarıyor, başka birisi ise sizin teminatınız altında açılan okula çocuğu kısa bir süreliğine gitse bile cezalandırılıyor.

- Eğer adaletin kılıcı güçlüye karşı işlemez, güçsüzün karşısında giyotin görevi görürse, o kılıç gelir o kılıcı tutan eli keser. O kılıç, daha sonra en fazla onu tutana zarar verir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN