Davutoğlu, Filistin için Erdoğan’dan görüşme talep edecek

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Filistin için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görüşme talep edeceğini söyledi. Davutoğlu, “Bugün Sayın Erdoğan'dan da görüşme talep edeceğim. Her türlü tartışmayı yaparız. Mesele Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa ise bizce içerideki tartışmaların bitmesi gereken andayız demektir. Sayın Erdoğan ümit ederim şimdiye kadar herkese uzattığı eli Türkiye'de grubu bulunan ve eskiden bu meseleleri birlikte göğüslemiş olduğu bir devlet adamından siyasetçiden esirgemez." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının 24 saat içerisinde durmaması halinde “Türkiye’nin süratle devreye girmesi" gerektiğini söylemişti. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bahçeli'nin açıklamalarına destek vermiş ve iki liderin yüz yüze de görüşecekleri açıklanmıştı. Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Dönem Başkanlığı görevini yürüten Brezilya’nın Türkiye Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia ile Ankara’da Büyükelçilik binasında Filistin ile ilgili görüştü.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Filistin randevusu talep edeceğini söyledi.

7974569.jpg

"İNSANİ MESELELERDE ARAMIZDAKİ SİYASİ FARKLILIKLARI UNUTABİLMELİYİZ"

Davutoğlu, “MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Filistin'e yönelik çağrısının nasıl değerlendirilmeli” sorusuna şu cevabı verdi:

“Esas olarak şudur benim için önemli olan Sayın Bahçeli'ye bir kez daha teşekkür etmek isterim. Çünkü Türkiye'de biraz daha dezenformasyona dayalı Filistin karşıtı bir hava estirilmeye çalışılıyor… İsrail sürekli insan hakları ihlalleri yapıyor buna ses çıkarmayanlar bir anda İsrail yanlısı bir kampanyaya Türkiye'yi muhatap kılıyor.

Böyle bir ortamda Sayın Bahçeli'nin yaptığı çağrı önemliydi benim için. Çünkü iktidarı destekleyen Cumhur İttifakı'nın önemli bir unsuru olarak Sayın Erdoğan toplumsal beklentinin aksine daha sessiz bir tutum sergilerken Sayın Bahçeli'nin sesini yükseltmiş olması çok değerli. Sayın Bahçeli de dün bir teşekkür telefonu etti. Kendisiyle telefonda istişare ettik. Mümkün olursa önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz. Sayın Bahçeli ile karşılıklı çok eleştirilerimiz oldu ama bugün ihtilafların unutulması gereken günlerdir insani bir mesele varsa kendi aramızdaki siyasi farklılıklar unutabilmeliyiz.”

‘ÜMİT EDERİM ERDOĞAN HERKESE UZATTIĞI ELİ ESİRGEMEZ’

“Buradan çağrıda bulunuyorum. Önümüzdeki günlerde bakanlar düzeyinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı yapılacak, oraya Türkiye'nin bakan düzeyinde katılması lazım. Sayın Bahçeli'nin ifadesi içerisinde bunların hepsi var. Ben öyle yorumluyorum en azından.

Bugün sayın Erdoğan'dan da randevu talep edeceğim. İçeride her türlü tartışmayı yaparız. Mesele Filistin ise mesele Kudüs ise bizce içerideki tartışmaların bitmesi gereken andayız demektir. Sayın Erdoğan ümit ederim şimdiye kadar herkese uzattığı eli Türkiye'de grubu bulunan ve eskiden bu meseleleri birlikte göğüslemiş olduğu bir devlet adamından siyasetçiden esirgemez.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN