Davutoğlu 'pişmanlık' sorusuna yanıt verdi: 1 Kasım seçimi öncesi Erdoğan'ın dayattığı...

Davutoğlu 'pişmanlık' sorusuna yanıt verdi: 1 Kasım seçimi öncesi Erdoğan'ın dayattığı...

Davutoğlu, Denizli'de katıldığı bir toplantıda kendisine sorulan 'Pişman olduğunuz üç şey nedir?' sorusuna 1 Kasım seçimlerini işaret ederek yanıt verdi. Davutoğlu, "1 Kasım seçimi öncesinde Ak Parti kongresi için Erdoğan’ın dayattığı MKYK listesini kabul etmem hataydı" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Denizli'de kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Bir üniversite öğrencisinin kendisine sorduğu 'Pişman olduğunuz üç şey nedir?' sorusuna yanıt veren Davutoğlu '1 Kasım seçim öncesinde Ak Parti kongresi için Erdoğan’ın dayattığı MKYK listesini kabul etmem hataydı' dedi.

Davutoğlu daha öncesinde de söz konusu pişmanlığını dile getirmiş şu ifadeleri kaydetmişti:

12 Eylül 2015 olağan kongresinde bir liste ihtilafı çıkartıldığında ki bunların hepsi benim arkadaşım, o listeleri kabul etmiştim. O kongredeki MKYK üyeleri benim aleyhime imza topladılar.

Ben devletin ve milletin menfaatlerini partideki konumumdan daha öne aldım ve bunun peşinden koştum. Zannettim ki, partide listeye koyduğum o arkadaşlar partiyi koruyacaklar. Hata o gün o MKYK listesini kabul etmek ve gerekiyorsa sert bir mücadeleye girmemekti. Ben tam da 1 Kasım seçimine giderken bu mücadeleye girmedim, bu bir hataydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN