Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Kamu yöneticileri devlete ve millete sorumludur

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan üzerinden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik eleştirilere MHP lideri Bahçeli cevap vermiş ve "Sayın Süleyman Soylu’nun sonuna kadar arkasındadır." demişti. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Bahçeli'nin Soylu'ya destek vermesine tepki gösterdi. Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kamu yöneticileri, ismen “Devlet”e değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve aziz milletimize karşı sorumludur." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan üzerinden eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yöneltilen eleştirilere, "Bilmeyenler için tekrar ifade etmeliyim ki, Sayın Süleyman Soylu Türk milletine mal olmuş, bakanlığı döneminde koltuğunda bir saniye oturmayarak dağ tepe demeden dolaşmış, bölücü terör örgütüne kök söktürmüştür. Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi vefanın ve siyasi ahlakın bir gereği olarak Sayın Süleyman Soylu’nun sonuna kadar arkasındadır." tepkisinde bulunmuştu. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Bahçeli'nin Soylu'ya destek vermesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından videolu açıklamada bulunan Davutoğlu'nun "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kamu yöneticileri, ismen ve lafzen “Devlet”e değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve aziz milletimize karşı sorumludur." notuyla paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"SON YEDİ YILDIR ÜLKEMİZDE BİRÇOK ALANDA KAYIT DIŞI İLİŞKİLER AĞI ORTAYA ÇIKTI"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasımızın öngördüğü şekliyle demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik hukuk devletinde kamu yönetimini üstlenen herkes geçmişine siyasi aidiyetine bakılmaksızın hukuk önünde mutlak anlamda sorumludur ve ilişkileriyle eylemleriyle şeffaflık içinde olmak zorundadır. Şeffaflık ilkesi demokratik hukuk devletinin en temel ilkesidir. Son yedi yıldır ülkemizde birçok alanda kayıt dışı ilişkiler ağı ortaya çıkmıştır. Ekonomik alanda yolsuzluklar üzerinden kayıt dışı bir ekonomik alan oluşmuş ve fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan vahşi bir servet transferi yaşanmıştır. Hukukta kayıt dışı hukuk ilişkileri çerçevesinde hala Sinan Ateş olayının failleri gerçek anlamda yargı önüne çıkarılmamıştır.

"TÜRKİYE’DE BUGÜN EŞKIYA SOKAĞA İNMİŞ DURUMDA"

Son günlerde bütün kamuoyunu meşgul eden İstanbul’daki, Ankara’daki sokaklardan uluslararası çetelere kadar uzanan bir kayıt dışı devlet otoritesi kullanım alanı söz konusudur. Devlet otoritesini kullanan kim olursa olsun, ilişkileri konusunda şeffaf ve hukuk içerisinde kalmak zorundadır. Türkiye’de bugün eşkıya sokağa inmiş durumdadır. Vatandaşlarımız aynen yetmişli yıllarda olduğu gibi öldürülme korkusuyla sokağa çıkamamakta, belli bir saatten sonra sokaklar ıssızlaşmakta ve neredeyse sokak çetelerine terkedilmektedir. Öte yandan uluslararası çeteler mafya hesaplaşmalarını Türkiye üzerinden yaparken, Türk mafyası da hesaplaşmasını Atina sokaklarında, Roma sokaklarında yapmaktadır. Bir anlamda uyuşturucu ticareti ve birçok rant alanında Türkiye, hem mafyatik örgütleri ithal ediyor hem de mafyatik örgüt ihraç eder durumdadır.

"KAMU GÖREVİ ÜSTLENEN HERKES ÇETELERE KARŞI MÜCADELE ETMEK ZORUNDA"

Son dönemde özellikle belli suç örgütlerine yapılan operasyonlar dolayısıyla anlaşılan o ki bazı çevreler rahatsız olmaktadır. Sadece kokain alanında Türkiye Cumhuriyeti üzerinden yapılan ticaretin 100 milyar doları bulduğu uluslararası kaynaklarda zikredilmektedir. Değerli vatandaşlarım, bu şartlar altında Türkiye Cumhuriyeti’nde kamu görevi üstlenen herkes en küçük sokak çetesinden en geniş kapsamlı uluslararası çetelere karşı mücadele etmek zorundadır. Bugün maalesef birçok bakanımızın adı bilinmezken mafya çetelerinin adları, liderlerinin adları her gün basında yer almaktadır. Bu durum karşısında kamu yönetiminde bulunan iktidar hiçbir şekilde sessiz kalamaz. Son dönemde özellikle belli suç örgütlerine yapılan operasyonlar dolayısıyla anlaşılan o ki bazı çevreler rahatsız olmaktadır. Burada Türkiye Cumhuriyeti’nde Başbakanlık görevini ifa etme şerefine nail olmuş bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çetelere karşı mücadele eden bütün kamu yöneticilerine, yetkililerine, emniyet birimlerimize seslenmek istiyorum; sokaklardan havaalanlarımıza, limanlarımıza kadar Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyin kadar her bir santimetresinde kamu düzenini korumak eşkıyanın hakimiyeti altında gördüğündeki yerlerdeki silahlı çatışmaları engellemek ve Türkiye’yi gerçek anlamda demokratik hukuk devleti yapmak sizin görevinizdir. Bu çerçevede yürütülen operasyonlara her anlamıyla ve hedefleri açık ve şeffaf bir şekilde paylaşılmak üzere destek veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kamu yöneticileri, Türkiye Cumhuriyeti Devletine sadık ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin görevlileridir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uluslararası itibarını uluslararası mafya çetelerinden, ulusal düzenini ve milli düzenini de sokak çetelerinden arındırınız. Unutmayınız bu yönde atacağınız her adımda asla sahipsiz değilsiniz. Hepimizin asli görevi demokratik hukuk devletinin gereği olarak temiz siyaseti toplumun her alanına yaymak, hukuku gerçek anlamda yaşanır kılmak ve her bir vatandaşımızın güven içinde sokağa çıkabildiği asayişi sağlama görevidir. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Milletvekillerimizle, gurubumuzla her zaman Türkiye’yi çeteden temizlemeye azmetmiş kim olursa olsun onları desteklemeye devam edeceğiz ve onlara çağrımızda açık olacaktır. Bu suç örgütlerinin sokaktaki piyonlarına değil, nereye uzanırsa uzansın kökenine kadar gidiniz ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uluslararası itibarını, uluslararası mafya çetelerinden, ulusal düzenini milli düzenini de sokak çetelerinden arındırınız. Unutmayınız bu yönde atacağınız her adımda asla sahipsiz değilsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir demokratik hukuk devleti olarak her zaman var olacaktır ve biz aziz milletimize seslenerek ifade ediyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kamu düzeni bağlamında sahipsiz olmadığını vurguluyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN