Davutoğlu'ndan faiz indirimi çıkışı: TCMB siyasetin güdümüne girmiş savruluyor

Davutoğlu'ndan faiz indirimi çıkışı: TCMB siyasetin güdümüne girmiş savruluyor

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Merkez Bankası'nın 200 baz puan faiz indirme kararı almasına tepki göstererek "Milleti 1 ayda %15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi?" dedi. Ayrıca Davutoğlu, "TCMB enflasyon ile mücadele edeceğine siyasetin güdümüne girmiş savruluyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün gerçekleştirdiği toplantıda piyasalarının beklentilerinin aksine faiz indirimi kararı aldı. Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısından çıkan bu karar döviz kurunun ateşini yükseltti. Geçtiğimiz ay alınan faiz indirimi kararı sonrası kademli olarak yükselen dolar/TL kuru bugün rekor üstüne rekor kırdı.

200 baz puanlık faiz indirimi kararı sonrası Dolar 9,49'a dayandı, ilk kez euro 11, sterlin ise 13 seviyesini aştı.

'MİLLETİ 1 AYDA YÜZDE 15 FAKİRLEŞTİRDİĞİNİZ YETMEDİ Mİ?'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, alınan karara tepki gösterdiği bir açıklama yaptı. Davutoğlu, sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı paylaşımında "TCMB enflasyon ile mücadele edeceğine siyasetin güdümüne girmiş savruluyor" dedi.

Milletin bir ayda yüzde 15 fakirleştiğini belirten Davutoğlu, "Asgari ücreti pula döndürüp işçiyi namerde muhtaç ettiğiniz yetmedi mi? KOİ müteahhitlerine yaptığınız garanti ödemelerini %50 arttırmanız yetmedi mi?" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası Başkanlık koltuğunun ani şekilde değişmesinin ardından döviz kurunda sular durulmadı. Merkez Bankası'nın geçtiğimiz ay PPK toplantısında 100 baz puanlık faiz indirimi sonrası ise dolar, kademeli olarak yükseldi. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun görüşmesinin ardından gece saatlerinde 3 PPK üyelerinin aniden görevden alınması doların ateşini harladı. Dolar rekor üstüne rekor kırarken ekonomistler ve muhalefet partilerinden tepkiler yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN