Davutoğlu'ndan 'faiz indirimi' yorumu: Bu aklın verdiği zarar her gün artıyor

Davutoğlu'ndan 'faiz indirimi' yorumu: Bu aklın verdiği zarar her gün artıyor

Merkez Bankası, piyasa beklentilerinin aksine yıl başından bu yana ilk kez faiz indirimine gitti. Politika faizi 100 baz puanlık indirimle yüzde 13'e düşürüldü. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, vatandaş ve şirketlerin hala yüksek faize maruz kaldığını belirterek, "Bu aklın verdiği zarar her gün artıyor" ifadelerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aylık rutin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında yılın sekizinci faiz kararını açıkladı.

Yıl başından beri faizi yüzde 14'te sabit bırakan Merkez Bankası, piyasa beklentilerinin aksine sürpriz bir şekilde faiz indirimine gitti, politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 13'e düşürdü. Kararın ardından dolar/TL kuru 18'i aştı.

TCMB'nin bugünkü Para Politikası Kurulu sonrası yapılan açıklamada, "Jeopolitik risklerin dünya genelinde iktisadi faaliyet üzerindeki zayıflatıcı etkisi artarak sürmektedir. Önümüzdeki döneme ilişkin küresel büyüme tahminleri aşağı yönlü güncellenmeye devam etmekte ve resesyonun kaçınılmaz bir risk faktörü olduğu değerlendirmeleri yaygınlaşmaktadır" denildi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle piyasaya ters köşe yapmasını değerlendiren ekonomistler ise, “Halkı yoksullaştıracak kararları sonuçlarını bilerek alanlar suç işliyor", "Elimizde kala kala baz etkisi kaldı", "Merkez Bankamızı kutluyorum. Dosta düşmana para politikasının nasıl yönetileceğini gösteriyor" görüşlerini paylaştı.

DAVUTOĞLUNDAN DA TEPKİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da faiz indirimi kararına tepki gösterdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Davutoğlu şu ifadeleri kaydetti:

Faiz indirdiğini zannederken vatandaşı ve şirketleri yüksek faize maruz bırakan, borçlanma maliyetlerini rekor düzeye yükselten bu aklın verdiği zarar her gün artıyor. Enflasyonla samimi mücadele ederek vatandaşın faizini düşürecek, ülkeyi bu cahillerin elinden kurtaracağız!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN