Ekonomistlerden Merkez'in faiz kararına sert tepki: Suç işliyorlar

Ekonomistlerden Merkez'in faiz kararına sert tepki: Suç işliyorlar

Merkez Bankası beklenenin aksine sekiz ay sonra politika faizinde indirime giderek piyasaya ters köşe yapmasını ekonomistler değerlendirdi. Uğur Gürses “Halkı yoksullaştıracak kararları sonuçlarını bilerek alanlar suç işliyor" derken Prof. Dr. Veysel Ulusoy “Elimizde kala kala baz etkisi kaldı” dedi. Mahfi Eğilmez ise “Merkez Bankamızı kutluyorum. Dosta düşmana para politikasının nasıl yönetileceğini gösteriyor” ifadesini kullandı.

Merkez Bankası son 7 aydır yüzde 14'te tuttuğu politika faizini bugünkü toplantısında piyasalara ters köşe yaparak beklenenin aksine sabit tutmadı ve indirdi. Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin aksine sürpriz bir şekilde faiz indirimine giderek faizi 100 baz puan indirerek yüzde 13'e düşürdü.

Beklenmeyen kararı değerlendiren ekonomistler, halkı yoksullaştıracak kararları alanların suç işlediğini söyledi.

İŞTE EKONOMİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Uğur Gürses: “Kör gözüm parmağına…halkı yoksullaştıracak kararları sonuçlarını bilerek alanlar suç işliyor.”

Eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz: MB var olan derin yoksulluğu daha da derinleştirmek için teammüden bir adım attı bugün.

Prof. Dr. Veysel Ulusoy: “Elimizde kala kala baz etkisi kaldı.”

Mahfi Eğilmez: “Merkez Bankamızı kutluyorum. Dosta düşmana para politikasının nasıl yönetileceğini gösteriyor. Yalnız 100 puan az oldu, 300 olmalıydı!”

“Delilik, aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir”

Özgür Demirtaş: “Delilik: Aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir.”

Şenol Babuşçu: “Tebrikler Merkez Bankası!!!!!”

Emre Alkin: Sanırım Merkez Bankası 'Diğer Merkez Bankaları faizleri yükseltirken biz de mecburen sonunda dayanamayıp yükselteceğiz, dolayısıyla şimdiden elimizde fırsat varken düşürebileceğimiz kadar düşürelim' diyor.. Maalesef başka izah bulamıyorum.”

Ozman Bingöl: “Bugünkü faiz indirimi bir kez daha gösterdi ki; Merkez Bankası yöneticileri enflasyonla mücadele etmiyor, koltukta kalma mücadelesi veriyorlar!”

Sinan Ülgen: "Türkiye Merkez Bankası, kusurlu ekonomik teorilerin maliyetlerini test etmek için gerçek bir yaşam deneyi haline geldi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN