Davutoğlu'ndan iktidara Çin tepkisi: Birkaç milyar dolar swap gelecek diye sesiniz çıkmıyor

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Çin Devlet Başkanı Jinping'in "İslam'ı Çinlileştireceğiz." sözüne iktidardan tepki gelmemesini eleştirdi. Davutoğlu, Çin'den birkaç milyar dolar swap gelecek diye bizim iktidarın sesi çıkmıyor." dedi.

Çin, Doğu Türkistan’da Uygurlar ve diğer Müslümanların kimliğini yok etmek için sistematik olarak zulüm uygulamaya devam ediyor. Son olarak Müslüman Uygur Türklerinin çoğunlukta yaşadığı Sincan’ı ziyaret eden Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, bölgenin yerel yöneticilerinden "İslam'ın Çinlileştirilmesini daha derinlemesine teşvik etmelerini” istemişti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Jinping'in açıklamalarıa iktidardan tepki gelmemesini eleştirdi. Davutoğlu, "Çin devlet başkanı kalkmış İslam'ı Çinlileştireceğiz diyor, birkaç milyar dolar swap gelecek diye bizim iktidarın sesi çıkmıyor." ifadelerini kullandı.

7647689si.jpg
Xi Jinping

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Brezilya ve Güney Afrika'yla birlikte şu teklifi götürdük: Türkiye'yi BRICKS'e alın. Bu kabul görmüştü. Türkiye'nin hem Avrupa Birliği müzakeresi yürüten hem NATO üyesi olarak BRICKS'e girmesi güney hattında bize büyük bir mevzi kazandıracaktı. Suudi Arabistan girdi, Birleşik Arap Emirlikleri girdi, İran girdi, Arjantin girdi ve Türkiye dışarıda kaldı.

Çin Cumhurbaşkanı Urumçi'ye gitti ve 'İslam'ı Çinlileştireceğiz.' dedi. Ne demektir ya? İslam'ı yok edeceğiz demektir ve Türkiye'den buna bir ses yok. İslam dünyasından bir ses yok. Ağırlığınızı kaybettiğinizde dünyaya muhtaçsanız. Çin'den gelen birkaç milyar dolar sizin swap hesabınızda görünüyorsa sesiniz çıkmaz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN