Demirtaş: Erdoğan'ı desteklesek öğle yemeğini sarayda yerim

Demirtaş: Erdoğan'ı desteklesek öğle yemeğini sarayda yerim

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önümüzdeki genel seçimlerde parti olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alsalar hemen serbest bırakılacağını belirterek, "Sabah erkenden tahliye edilirim ve Cumhurbaşkanlığı helikopteriyle saraya götürülürüm, öğlen yemeğini de orada yerim herhalde" dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, T24'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtladı. HDP'nin diyaloğa açık olduğunu söyleyen Demirtaş, ortak aday sürecine ilişkin müzakere vurgusu yaptı.

Demirtaş, "Müzakerenin açık ve şeffaf olması HDP'nin ön koşuludur. HDP her parti kadar meşrudur, yasaldır. Ne diye kapalı kapılar ardında konuşulsun ki? Unutulmasın ki, kameralar önünde PKK ile Kandil'de, devlet heyetinin gözlemciliğinde Öcalan ile görüşüldü bu ülkede. Size uç bir değerlendirme gibi gelebilir ama önümüzdeki aylarda Erdoğan, HDP ile kameralar önünde görüşmeyi önerirse kimse şaşırmasın" dedi.

'ERDOĞAN'I DESTEKLESEK HELİKOPTERLE SARAYA GÖTÜRÜLÜRÜM'

Daha önce İz Gazete'ye verdiği söyleşide kullandığı "Ben istesem bir günde buradan çıkarım, ama onurumu yitirerek, boyun eğerek çıkmış olurum ki, öyle bir şey yapmaktansa burada ölmeyi tercih ederim" ifadesine açıklık getiren siyasetçi, şunları söyledi:

"Bugün Erdoğan'ı destekleme kararı alsak sabah erkenden tahliye edilirim ve Cumhurbaşkanlığı helikopteriyle saraya götürülürüm, öğlen yemeğini de orada yerim herhalde. Ama ben buraya kendim olarak girdim ve de öyle çıkacağım. İlk yemeğimi de evimde yiyeceğim, küçük kızıma sözüm var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN