Demirtaş'tan Pençe-Kılıç Hava Harekatı değerlendirmesi: Kirli savaş politikalarına teslim olmayacağız

Demirtaş'tan Pençe-Kılıç Hava Harekatı değerlendirmesi: Kirli savaş politikalarına teslim olmayacağız

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla bugün sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, TSK’nın Suriye ve Irak’ın kuzeyinde düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, "Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e kurban etmeyeceğiz, kirli savaş politikalarına teslim olmayacağız. Korkmayın, siz de söyleyin: Savaşa hayır!" dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye ve Irak’ın kuzeyinde düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatı’na ilişkin değerlendirmede bulundu.

OY DEVŞİRMEYE ÇALIŞACAKLAR

Terör saldırısındaki öfkenin istismar edildiğini söyleyen Demirtaş, "İstiklal’de kirli bir organizasyonla bomba patlatacak, masum insanları katledecekler. Bu vahşi terör saldırısının altındaki gerçekleri sorgulayanları susturmak için, onları terör yandaşı ilan edecekler. İstiklal’de katledilen kardeşlerimiz üzerinden doğan acıyı ve öfkeyi istismar ederek Kürtlerin başına bomba yağdıracaklar. Bu kirli senaryoya ‘vatan savunması’ deyip milli duyguları kabartarak oy devşirmeye çalışacaklar, şaşkın muhalefeti de peşlerine takacaklar" diye konuştu.

KİRLİ SAVAŞ POLİTİKALARINA TESLİM OLMAYACAĞIZ

"Savaşı desteklemeyenleri vatan haini ilan edecekler" diyen Demirtaş şunları kaydetti:

Elinizi vicdanınıza koyun ve Allah rızası için doğruyu söyleyin, hakikat bu değil mi? Bu basit ve hazin denklemi çözmek çok mu zor? ‘Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Türk’e kurban etmeyeceğiz, kirli savaş politikalarına teslim olmayacağız, el ele verip büyük bir barış, kardeşlik, huzur, refah toplumu olacağız; yaşasın barış’ demek çok mu zor? Bakın, bunca haksızlığa ve zulme rağmen biz söylüyoruz; korkmayın, siz de söyleyin: Savaşa hayır!”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN