Erdoğan'a 'söke söke alırlar' tepkisi: Sanki modern Düyun-u Umumiye reisi

Erdoğan'a 'söke söke alırlar' tepkisi: Sanki modern Düyun-u Umumiye reisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete 'söke söke alırlar' çıkışına tepki gösteren Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, AK Parti’nin tüm iddialarıyla sınanıp kaybettiğini söyleyerek, “AK Parti iktidarı milleti arkasına alıp küresel sermaye gruplarının karşısına çıkacağına, onları arkasına alıp milletin karşına geçmiş vaziyette. Sayın Erdoğan sanki ülkenin Cumhurbaşkanı değil de zannedersiniz modern Düyun-u Umumiye reisi.” dedi.

Muhalefet partilerinin Kanal İstanbul projesini alacak firmalara 'paranızı ödemeyeceğiz' tepkisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar' demesiyle karşılık bulmuştu. Erdoğan'ın bu sözleri tehdit olarak algılanırken siyaset ve hukuk çevresinden tepki ile karşılandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Erdoğan'ın 'söke söke alırlar' sözlerine sosyal medyadan tepki göstererek, ''AK Parti iktidarı milleti arkasına alıp küresel sermaye gruplarının karşısına çıkacağına, onları arkasına alıp milletin karşına geçmiş vaziyette'' dedi.

Gültekin Uysal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“ZANNEDERSİNİZ MODERN DÜYUN-U UMUMİYE REİSİ”

AK Parti Genel Başkanı’nın ‘söke söke alırlar’ sözü; iktidarın son kertede geldiği yeri, kimin siyasetini ve hakkını savunduğunu gösteren bir turnusol testi vazifesi gördü. Sayın Erdoğan sanki ülkenin Cumhurbaşkanı değil de zannedersiniz modern Düyun-u Umumiye reisi.

“AK PARTİ SINANDI VE KAYBETTİ”

''Türkiye’de AK Parti iktidarı, milleti arkasına alıp küresel sermaye gruplarının karşısına çıkacağına, onları arkasına alıp milletin karşına geçmiş vaziyette. Güneşin karşısında eriyen kar misali AK Parti tüm iddiaları ile sınandı ve kaybetti.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak zannediyorduk ki iktidar Türk Milleti’nin hakkını rantiyeciden, yolsuzdan, soyguncudan ‘söke söke’ alacak! Eyy benim dev memesinden cüceler emziren acayip memleketim...''

“ÜLKENİN GETİRİLDİĞİ YER KORKUNÇ”

''AK Parti İktidarının 19 yıllık icraatının özeti; Türkiye’yi küresel kapital finans sistemine hiçbir önceliği ve ekonomik kalkınma projeksiyonu olmadan istilaya açarcasına entegre etmek ve tüm maddi birikimini özelleştirme adı altında satarak üzerinden yüzde 10-20 senyoraj hakkını almak.

Ülkenin geldiği yer, getirildiği yer korkunç! Ülkenin Cumhurbaşkanı, Devleti ve Milleti uluslararası alanda (dış politika/ekonomi/KÖİ borçlanmaları şimdi de Kanal İstanbul) riske sokarak adeta ‘istediğimi vermezseniz hepinizi yukarıdan aşağı paraşütsüz atarım’ demeye getiriyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN