Denetimler artacak, e-scooter kullanımı teşvik edilecek

Denetimler artacak, e-scooter kullanımı teşvik edilecek

e-Scooter'ların yönetmelikte yer alan kurallar çerçevesinde kullanılması gerektiğini fakat kurallara uyulmadığını tespit etiklerini kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, e-scooter'ların kullanımıyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve yerel yönetimlerle ortak bir çalışma içinde olduklarını açıkladı. Denetimlerin artırılacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, e-scooter kullanımının teşvik edileceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde restorasyonu tamamlanan 800 yıllık tarihi Akköprü'nün açılış törenine katıldı.

adil-karaismailoglu-scooter-duzenlemesi.jpg
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

"SCOOTER'LARIN KULLANILMASINI TEŞVİK EDECEĞİZ"

Basın mensuplarının sorusu üzerine, son dönemde artan e-scooter kazalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Karaismailoğlu, Ankara ve İstanbul gibi metropollerde e-scooter kullanımının hayatın bir parçası haline geldiğini dile getirdi.

Scooter kazalarının önlenmesi için İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Scooter'lar geçtiğimiz yıllarda kuralsız bir şekilde kullanılıyordu. Scooter'ların belli kurallar dahilinde kullanılması için yönetmelikler çıkardık.

Scooter'lar yönetmelikte yer alan kurallar çerçevesinde kullanılmalı; ancak görüyoruz ki caddelerde kural tanımaz bir şekilde hareket ediyorlar.

scooter-denetimi.jpg

Scooter'ların kullanılmasını teşvik edeceğiz, belirli kurallar doğrultusunda kullanılması için denetimler gerçekleştireceğiz. Maalesef üzücü kazalar meydana geldi.

Bu kazaları önlemek için İçişleri Bakanlığımız ve yerel yönetimlerle birlikte ortak bir çalışma yapıyoruz.

15 dakikanın altındaki seyahatlerde araç kullanılmamasını bisiklet, scooter'lar ve yürüyüş yollarının kullanılmasını teşvik eden politikalar geliştiriyoruz."

scooter-binme-kurallari-neler.jpg

SCOOTER KAZALARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Son günlerde artan e-scooter kullanımları, ölümlü kazalara neden oluyor. Son olarak Antalya'da e-scooter'a binen iki genç hayatını kaybetmişti. Daha önce de Adana'da bir beden eğitimi öğretmeni yaşamını yitirmesinin yanı sıra bir hemşire ve iki genç, e-scooter ile gezerken aracın çarpması sonucu yaralanmıştı.

Yine Adana'da bir anne, baba ve bir bebeğin, işlek bir caddede güvenlik önlemi almadan hareket etmesi tepki çekmişti.

adana-scooter-kazasi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN