Ankara'da suya yüzde 50 indirim yapan iktidar, Sakarya'daki yüzde 50 zammı bakın nasıl savundu

Ankara'da suya yüzde 50 indirim yapan iktidar, Sakarya'daki yüzde 50 zammı bakın nasıl savundu

Sakarya'da suya yüzde 50 zam yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, artan maliyetlerden dolayı yapılan suya 'zorunlu güncelleme' yapıldığını belirterek, zammın vatandaşlara en uygun haliyle yansıtılacağını söyledi. CHP'li İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinde Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti, bu şehirlerde artan maliyetlere rağmen su faturalarında indirime giderken, AK Parti'nin yönettiği Sakarya'da suya zam yapması kamuoyunda eleştiri konusu oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, artan elektrik ve diğer maliyetleri gerekçe göstererek suya yüzde 50 zam yapma kararı aldı. Karar, Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) dün (2 Ekim 2022 Çarşamba günü) yapılan 3. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, geçen yılın aralık ayından bu yana elektrik tarifelerine gelen zam nedeniyle artan maliyetlerden dolayı su faturalarına yapılacak zam konuşuldu.

sakarya-buyuksehir-meclisi-toplantisi.jpg

'ZORUNLU GÜNCELLEME' DİYEREK DUYURDU

Yüzde 50 oranında gerçekleşecek zammın sübvanse edilmiş haliyle abonelere yansıtılacağını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, artan maliyetlerden dolayı yapılan 'zorunlu güncelleme'nin vatandaşlara en uygun haliyle yansıtılacağını ifade etti.

Bir maddelik gündem maddesi ise meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

sakarya-buyuksehir-meclisi-toplantisi-baskan.jpg

İSTANBUL VE ANKARA'DA İNDİRİM, SAKARYA'DA ZAM

CHP'nin yönetimindeki İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'nde Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti, geçen ay her iki kentte de su faturalarında indirim kararı almıştı. İstanbul'da 2021 Aralık ayında suya yüzde 17 indirim yapılırken, Ankara'da 2022 Ekim ayında suya yüzde 50 indirim gelmişti. İstanbul'da yıl içerisinde suya zam talebi birçok kez AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), 11 Ekim 2022 tarihinde "ASKİ İflas Ettiriliyor" başlığıyla yaptığı açıklamada, artan enerji maliyetlerine rağmen suya indirim yapılmasının kurumu 1 milyar 100 milyon TL zarar ettirebileceğine dikkat çekildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 4 Ağustos 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, "İBB Meclisi'nde grupları bulunan bütün siyasi partilere, bu konuda acil çağrı yapıyorum. Bugünün enflasyonunda, fiyat artışlarında ve maliyet artışlarında bu hizmetleri yapma gayreti içerisinde olan İSKİ için herkesin aklı selim, ekonominin literatürüne, bilimine uygun bir biçimde takdir edip, karar verip yolunu açması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti'nin, yüksek enflasyon, dalgalı döviz kuru ve artan enerji maliyetlerine rağmen Meclis çoğunluğunu sağladığı İstanbul ve Ankara'da suya indirim yaparken, idaresindeki Sakarya'da suya 'zorunlu güncelleme' adı altında zam yapması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN