Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na FETÖ operasyonu: 12 asker hakkında gözaltı kararı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na FETÖ operasyonu: 12 asker hakkında gözaltı kararı

FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik soruşturmada 7'si muvazzaf 12 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Balıkesir merkezli operasyon da 'talebe mesulü' ve 'mahrem imam' oldukları gerekçesiyle 6 şüpheli için yakalama kararı çıkartıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturmada eş zamanlı operasyon başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki askerlere yönelik soruşturmalar kapsamında alınan şüpheli beyanları, fotoğraf teşhisi ve ByLock içeriklerinin incelenmesi sonucu örgüt mensubu olduklarına dair deliller elde edilen 12 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Ankara merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda biri görevden uzaklaştırılmış binbaşı, 3'ü eski teğmen, biri emekli astsubay ile 7 muvazzaf astsubay gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

6 ŞÜPHELİ İÇİN YAKALAMA KARARI

Balıkesir merkezli Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, 'talebe mesulü' ve 'mahrem imam' oldukları gerekçesiyle 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca terör örgütü FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içerisinde 'talebe mesulü' ve 'mahrem imam' olarak faaliyet yürüttükleri belirlenen, aralarında sözleşmesi biten astsubay ile aktif görev yapan araştırma görevlisi, öğretmen ve astsubay ve serbest meslek çalışanlarının bulunduğu 6 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Balıkesir, Amasya, Burdur, İstanbul ve İzmir'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlattı.

BALIKESİR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN