Deniz Poyraz'ı katleden Gencer'in 'silah satın alma belgesi' varmış

Deniz Poyraz'ı katleden Gencer'in 'silah satın alma belgesi' varmış

HDP İzmir İl Başkanlığı’nda Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer hakkındaki iddianamenin detayları ortaya çıktı. Gencer’in olayda kullandığı tabancayı satın aldığı silah satıcısı ifadesinde, Gencer’in kendisine Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden almış olduğu ‘silah satın alma belgesini’ gösterdiğini söyledi. Ayrıca iddianamede; Gencer’in SADAT üyesi olup olmadığının da araştırıldığı, ancak bu konuda herhangi bir delil elde edilemediği belirtildi.

HDP İzmir İl Başkanlığı’na 17 Haziran 2021 tarihinde silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. Gencer’in tabanca aldığı silah satıcısının ifadeleri yer alırken, zanlının SADAT çalışanı olup olmadığının soruşturulduğu ortaya çıktı.

İddianamede ortaya çıkan bir diğer önemli detay ise, cinayetin hemen ardından Gencer'i arayan "Komando Burhan" isimli askerin ifadesinin Suriye’de görevli olduğu için alınamamasının kaydedildi.

İddianamede yer alan ifade şöyle:

“Kamuoyunda şüphelinin SADAT ünvanlı şirket bünyesinde Suriye'de silahlı eğitim gördüğüne dair ileri sürülen iddialarla ilgili yapılan araştırmalarda, 2020 yılında Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevli olarak Suriye'de bulunduğu kurum yazışmaları, otel kayıtları, telefon HTS kayıtları ve otobüs-uçuş kayıtları ile uyumlu olduğundan bu hususta herhangi bir delil elde edilememiştir.”

SİLAH SATICISININ İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

İddianamede, Gencer’in cinayet silahını aldığı işyeri sahibinin ifadesi dikkat çekti. Silahı satan işyeri sahibi, Gencer işyerine geldiğinde kendisine silah satın alma belgesi olup olmadığını sorduğunu aktararak, Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı belgeyi gösterdiğini belirtti. İşyeri sahibi, olayı şöyle anlattı:

“Tahminim, 3 Haziran 2021 tarihinde iş yerime Onur Gencer gelerek kendisinin silah satın almak istediğini, bende satılık silah olup olmadığını sorduğunda, bende kendisine silah satın alma belgesinin olup olmadığını sordum. O da bana Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden almış olduğu silah satın alma belgesini gösterince, ben de kendisine ‘Polis bir arkadaşın RUGER marka temiz, tamir bakım yapılmış bir silah var, bunu satabilirim’ dedim. Onur Gencer silahı gördükten sonra, 3 bin 500 TL karşısında silahı sattım, 500 TL kaparo verdikten sonra Onur Gencer adına ve vekaleten M.B. adına dilekçeleri yazdım, birlikte imzaladıktan sonra evrakı kendisine teslim ederek, Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gitmesini söyledim. 10 Haziran 2021 tarihinde Onur Gencer satın alma evraklarını tamamlayarak iş yerime geldi.

'KENDİNİ KORUMAK AMAÇLI OLARAK ALDIĞINI SÖYLEDİ'

Onur Gencer’in elinde yarım eldiven, üzerinde deri yelek giydiğini, biraz değişik giyimli olmasından ve hal ve hareketlerinden kendisine ne iş yaptığını sordum, o da bana Kemalpaşa Devlet Hastanesi’nde çalıştığını, hastane ile ilgili bana her türlü yardımı yapabileceğini söyledi. Ben de kendisine neden silah aldığını sorduğumda, kendisinin silahları sevdiğini, arkadaşları ile birlikte dağ yürüyüşlerine gittiğini, yürüyüş esnasında başıboş hayvanların bulunmasından dolayı kendini korumak amaçlı olarak aldığını söyledi. Bunun üzerine alınan izin belgesi ile birlikte 5. Noter’e giderek satış işlemlerini gerçekleştirdim. Bu tarihten itibaren Onur Gencer isimli şahsı bir daha görmedim.”

İddianamede; Gencer’in, Poyraz’ı aldığı bu silahla vurduğu ifade edildi.

"KOMANDO BURHAN'IN İFADESİ ALINMADI"

İddianameye göre; Gencer’in telefonunda “Komando Burhan” olarak kayıtlı bir şahsın, cinayetin hemen ardından Gencer'i aradı. İddianamede; Komando Burhan’ın olay günü ve olay saatinden sonra Gencer’i aradığı tespitinde bulunulurken şahsın Suriye’de görev yapan askeri personel olması sebebiyle ifadesinin alınmadığı bilgisine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN