Deniz salyası için acil toplantı kararı

Deniz salyası için acil toplantı kararı

Marmara Denizi'ni esir alan deniz salyası (müsilaj) için harekete geçiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara'ya kıyısı olan şehirlerin yöneticileri ile uzmanların katılımıyla bir araya gelecek. 6 Haziran'da İzmit'te yapılacak olan toplantıda ortak eylem planı için kararlar alınacak.

Marmara Denizi'ndeki deniz salyasıyla (müsilaj) mücadele için ‘Marmara Denizini Koruma Eylem Planı’ hayata geçiriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, deniz salyası sorunu için tüm tarafların ortak karar alacağı toplantı için görüş birliğine vardı.

ACİL TOPLANTI KARARI

İstanbul’da yapılan görüşmenin ardından bakanlık ve Marmara Belediyeler Birliği, deniz salyası ile mücadele için acil toplantı kararı açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un sosyal medya hesaplarından duyurduğu toplantı, 6 Haziran Pazar günü İzmit’te yapılacak.

m3.jpg

ORTAK EYLEM PLANI OLUŞTURULACAK

Toplantıda Marmara’yı etkisi altına alan deniz salyası ve kirliliğin ortadan kaldırılması için ortak çözüm aranacak. Toplantının ardından ‘Marmara Denizini Koruma Eylem Planı’ kamuoyuyla paylaşılacak.

m4.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, toplantıya Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ büyükşehir belediyeleri ile Su ve Kanalizasyon İşleri yetkilileri, çevre ve şehircilik il müdürleri ve üniversitelerden konunun uzmanlarının katılacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN