Deprem bölgesinde kira düzenlemesi

Deprem bölgesinde kira düzenlemesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı yıkımın o bölgedeki illere olan etkisi sürüyor. Çeşitli destek ve yardımlar uygulansa da hayat hala normale dönebilmiş değil. Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre OHAL ilan edilen illerde bulunan ve Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıflara ait taşınmazların 2023 yılı Şubat Mart Nisan ayı kira alacaklarından vazgeçildi.

6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem bölgedeki 11 ili enkaza çevirdi. Tüm çabalara rağmen vatandaşlar birçok zorluk yaşamaya devam ediyor. Bu konuda bir adım atan iktidar, Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıflara ait taşınmazların 2023 yılı Şubat Mart Nisan ayı kira alacaklarından vazgeçti.

İADE YAPILACAK

2023 yılı Şubat, Mart ve Nisan aylarına ilişkin yapılmış olan kira ödemeleri, kira sözleşmesinin sona ermesi veya devam etmesi durumuna göre iade veya mahsup işlemlerine tabi tutulacak. Bahse konu taşınmazların kiracıları, kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 aylık süre zarfında sözleşmelerini kendi talepleri ile sonlandırması durumunda, talep tarihinden itibaren bir ay içinde tahliyeleri sağlanacak. Bu halde kiracıdan, taşınmazın erken geri verilmesi nedeniyle bir alacak talebinde bulunulmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN