Deprem, felaket dinlemedi! Fırsatçılar yine sahneye çıktı! O illerde tepkiler çığ gibi büyüdü

Deprem, felaket dinlemedi! Fırsatçılar yine sahneye çıktı! O illerde tepkiler çığ gibi büyüdü

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremi birçok vatandaşın ölümüne neden oldu. Bölgede sallantılar devam ederken Geçtiğimiz günlerde Hatay'da gerçekleşen 6.4 şiddetindeki depremde de 6 kişi yaşamını yitirdi. Bölgede yaşayan vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kalırken çevre illerde ev arayışı hızlandı. Ev sahipliği durumu fırsata çevirirken fahiş ücretler istiyor. Kira fiyatlarını duyanlar çılgına döndü.

Kahramanmaraş depreminin ardından Hatay'da gerçekleşen deprem 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu. Binlerce can yaşamını yitirirken Türkiye'nin dört bir yanından sallantılar devam ediyor. Depremin etkilendiği 10 ilde evler hasar görürken bölgedeki vatandaşlar da çevre illere göç etmeye başladı. Bölgede yardıma ihtiyacı olan kişilerin yardımına koşan bazı vatandaşlar depremzedelere ücretsiz evlerini açarken bazıları da durumu fırsata çevirdi. Ankara, Konya, Mersin hatta İstanbul'daki bazı emlakçılar ve mal sahipleri depremzedelerden fahiş fiyatlar istiyor. Vatandaşların duruma tepkisi de çığ gibi büyüdü.

FIRSATÇILIKTA SINIR TANIMIYORLAR


Deprem felaketinin ardından her vatandaş yardım için taşın altına elini koyarken bazıları da durumu fırsata çevirmekten kaçınmadı. Deprem bölgesinden göç eden vatandaşlar kiralık ev arayışına devam ederken bazı emlakçılar da fırsatı kaçırmadı. Ev tutmak isteyen depremzedelere 'Kararınızı çabuk verin Kahramanmaraş'tan Adıyaman'dan Hatay'dan Malatya'dan Gaziantep'ten gelen depremzedeler sırada bekliyor' yanıtını veren emlakçılar fırsatçılıkta sınır tanımadı.

ankara-goksu-konut.jpg

ÜNLÜ OYUNCU DURMA TEPKİ GÖSTERDİ


Emlakçıların yapmış olduğu kira artışlarına tepkiler çığ gibi büyürken oyuncu Hande Doğandemir'de tepkisini dile getirdi. İstanbul'da yapılan kira artışlarına dikkat çeken Doğandemir, paylaşımında 'Bu duruma kimse nasıl ses çıkarmıyor? Bu nasıl normalleşti, bu kiraları verebilen var mı? Sonu ne olacak?' ifadelerine yer verdi.

hande-dogandemir-tepki.jpg

BAŞKA İLLERE GÖÇ EDİYORLAR


Deprem felaketinin ardından en çok göç alan iller arasında Mersin yer alırken kira fiyatları da cep yakıyor. Deprem felaketinden önce 4 bin TL olan dairelerin fiyatı şimdilerde 8-9 bin TL'ye kadar yükseldi. Mersin Belediye Başkanı Seçer bölgeye yoğun göç aldıklarını belirterek konu hakkında ilgili düzenleme ve çalışmaların acil olarak hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

konut-fiyat.jpg

Deprem açısından Türkiye'nin en güvenli bölgeleri arasında yer alan Konya göç alan iller arasında yer alıyor. Bölgedeki daire fiyatları deprem ile birlikte artış gösterirken Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, odaya kaydı bulunan hiçbir emlakçının kirasını arttıran emlakçıların evlerine kiralamadığını belirtti. Altınay, günlük bazda kira fiyatlarının %30 ile %40 arasında artış gösterdiğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN