Deprem kahininden yeni Türkiye paylaşımı geldi! Tepkiler çığ gibi yağdı: "Bu adam, kahin değil şarlatan"

Deprem kahininden yeni Türkiye paylaşımı geldi! Tepkiler çığ gibi yağdı: "Bu adam, kahin değil şarlatan"

Depremleri önceden tahmin ettiğini söyleyen Frank Hoogerbeets, son açıklamasında Türkiye'yi gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Hollandalı 'deprem kahini' olarak medyada adından söz ettiren Frank Hoogerbeets, son paylaşımında Türkiye'ye dikkat çekti. SSGEOS adlı kurumun sayfasında "Türkiye / Ortadoğu ve muhtemelen Romanya ekstra alarma geçmeli" ifadelerini kullandı. Hoogerbeets, bu iddiasını daha sonra "ne olur ne olmaz" şeklinde yumuşattı.

1-002.jpg

TWİTTER'DA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Hoogerbeets'in tahminleri üzerine Twitter (X) kullanıcılarından karışık tepkiler geldi. Bazı kullanıcılar bilimsel bir modele dayanmadığını belirterek kanıt talebinde bulunurken, birçok kişi de Hoogerbeets'in iddialarını 'şarlatanlık' olarak nitelendirdi ve "Bu adam kahin değil şarlatan diyerek tepki gösterdiler. Twitter topluluğunun notlarına üye olan kullanıcılar da paylaşıma bilimsel dayanak olmadığına dair uyarılar ekledi.

HOOGERBEETS'İN METODU: GEZEGEN DİZİLİMLERİ

Hoogerbeets, gezegenlerin gökyüzündeki dizilimlerine dayanarak deprem tahminlerini yapıyor. Ancak bu yöntemi bilimsel olarak destekleyen bir kanıt bulunmuyor.

2-002.jpg

"GEZEGENLERİN HİZALANMASININ DEPREMLERE ETKİSİ YOK"

Bu konuda Avustralya'nın önde gelen gökbilimcisi Bryan Gaensler, "Gezegenlerin hizalanmasının depremler üzerinde herhangi bir etkisi yok" açıklamasında bulunarak Hoogerbeets'in iddialarını reddetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN