Deprem sonrası kaynak suları fokurdadı! Tokat'ta korkutan olay: Böylesi ilk kez oluyor

Deprem sonrası kaynak suları fokurdadı! Tokat'ta korkutan olay: Böylesi ilk kez oluyor

Tokat'ta yaşanan depremin ardından bir ilk yaşandı! Deprem sonrası kaynak suları fokurdadı! Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıkladı. Böylesi ilk kez oluyor... Durum jeologlar tarafından da doğrulandı. İşte detaylar...

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaşanan ardışık depremlerin ardından bölgedeki kaplıca suyu sıcaklığında belirgin bir artış meydana geldi. Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, depremlerin ardından yapılan ölçümlerde kaplıca suyunun sıcaklığının 50 dereceden 54 dereceye yükseldiğini ve debisinin arttığını açıkladı.

KAPLICA SUYUNUN SICAKLIĞI 4 DERECE ARTTI

Sulusaray kaplıcasında deprem sıcaklığı yukarı çıkardı: 4 derece artış! - Son Mühür - Son Dakika Haber, Güncel Gazete Haberleri

Kılıç, yapılan ölçümlerde kaplıca suyunda 4 derecelik bir artışın meydana geldiğini ve daha önce bu kadar yüksek bir sıcaklık artışı yaşanmadığını belirterek şu ifadelere yer verdi: "Deprem sonrasında, kaplıcamızın tesislerinde herhangi bir hasara rastlanmadı. Vatandaşlarımız rahatlıkla sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Deprem meydana geldikten sonra yapılan ölçümlerde kaplıca suyunda 4 derece bir artış olduğu tespit edildi. 50 derece olan sıcaklık şu anda 54 derece oldu. 4 derece sıcaklık seviyesinin arttığı tespit edildi. Daha önceden bu kadar sıcaklık artışı olmuyordu. Mevsimsel olarak 1-2 derece artıp düşebiliyordu. Ama 4 derece bir artış hiç olmadı. Deprem sonrası ölçümlerde 4 derece artığını fark ettik. Depremden sonra bunların olduğu bilim adamları tarafından söyleniyor"

Deprem sonrası yapılan ölçümler ve jeologlar tarafından da doğrulanan bu durum, bölgedeki jeotermal faaliyetlerin depremlerle tetiklenmiş olabileceğini gösterdi. Sulusaray kaplıcaları, şifalı sularıyla Türkiye'nin en önemli kaplıcaları arasında yer alıyor. Depremin ardından kaplıcanın tesislerinde herhangi bir hasar oluşmadığı ve vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekleri belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN