Deprem soruşturmalarında 298 kişiye kelepçe

Deprem soruşturmalarında 298 kişiye kelepçe

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler yüz binlerce binanın yıkılmasına neden oldu. Yıkılan binalara ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında 104'ü müteahhit, 161'i yapı sorumlusu, 15'i yapı sahibi ve 18'i binada değişiklik yapan olmak üzere toplam 298 kişi tutuklandı.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bini aştı. 10 ili enkaza çeviren depremler yüz binlerce binanın da yıkılmasına neden oldu.

Depremlerin ardından başsavcılıklarca başlatılan soruşturmalarda yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili sorumluluğu bulunan bin 325 şüpheli saptandı.

TUTUKLU SAYISI ARTIYOR

Soruşturmalar kapsamında 104'ü müteahhit, 161'i yapı sorumlusu, 15'i yapı sahibi ve 18'i binada değişiklik yapan olmak üzere 298 şüpheli tutuklandı. 86'sı müteahhit, 280'i yapı sorumlusu, 52'si yapı sahibi ve 31'i binada değişiklik yapan olmak üzere 449 zanlı hakkında da adli kontrole hükmedildi.

91 KİŞİ HAKKINDA DA GÖZALTI KARARI

Ayrıca 305 şüpheli hakkında yakalama kararı, 91 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi. Yapılan incelemelerde 4 zanlının yurt dışında, şüphelilerden 58'inin hayatta olmadığı tespit edildi. Başsavcılıkların talimatıyla halen 2 kişi gözaltında bulunurken, 118 kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN