Babacan'dan Fincancı tepkisi: Siyasetçilerin verdiği talimatla hareket eden yargının verdiği zararın telafisi imkansız

Babacan'dan Fincancı tepkisi: Siyasetçilerin verdiği talimatla hareket eden yargının verdiği zararın telafisi imkansız

DEVA lideri Babacan, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Babacan, "Türkiye’nin itibarı Şebnem Korur Fincancı’nın bir konuşmasıyla zedelenmez. Fakat siyasetçilerin verdiği talimatla hareket eden yargının verdiği zararın telafisi imkansız" dedi.

Katıldığı bir televizyon yayınında TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiasına yönelik açıklamaları sonrası hedef haline gelen, sabah saatlerinde gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınmasına ilişkin bir tepki de Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan geldi. Babacan isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'ye tepki gösterdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ADIMLAR ATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından halka sesleniş konuşması yapmış, "Türk Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Hem bu kişiyle, hem bu kurumla ilgili adımlar atılacak." demişti.

BAHÇELİ: BAŞKANIN BEDEL ÖDEMESİ HAKTIR, HUKUKTUR

MHP lideri Bahçeli'de partisinin düzenlediği Manisa mitinginde, 'TTB'nin kapatılması ertelenemez sorumluktur' diyerek," Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması, başkanının da bedel ödemesi haktır, hukuktur, devlet ve millet onurunun ertelenemez sorumluluğudur. " TTB'nin kapatılmasını istemişti.

Fincancı'nın gözaltına alınmasını ve hedef gösterilmesini sosyal medya hesabı üzerinden isim vermeden tepki gösterdi. Babacan, hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Türkiye’nin itibarı Şebnem Korur Fincancı’nın bir konuşmasıyla zedelenmez.

Fakat siyasetçilerin verdiği talimatla hareket eden yargının verdiği zararın telafisi imkansız.

Fikirlerin doğruluğunu yanlışlığını, özgür tartışma ortamlarında konuşabiliriz. Yargı sopası altında değil."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN