Fincancı'nın gözaltı kararına CHP'den ilk açıklama

Fincancı'nın gözaltı kararına CHP'den ilk açıklama

CHP'li Özgür Özel, TSK'nın kimyasal silah kullandığı iddiaları sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sabah saatlerinde gözaltına alınan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın görevden alınmasını mahkemeden talep etmesiyle ilgili olarak, "Hoşunuza giden konular konuşulabilince değil en aykırı en rahatsız edici görüşler özgürce konuşulabilince buna ifade özgürlüğü diyoruz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığı iddiası ile ilgili yaptığı yorum sonrası hakkında soruşturma başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hedef gösterdiği Türk Tabipleri Birliği (TBB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı sabah saatlerinde İstanbul'da gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Korur'un, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınması için Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi'ne talepte bulundu.

'TTB’YE YÖNELİK SALDIRILAR DEMOKRASİ GÖRÜNTÜSÜ DEĞİL'

Korur'un gözaltına alınmasına ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şu ifadelere yer verdi:

''Hoşunuza giden konular konuşulabilince değil en aykırı en rahatsız edici görüşler özgürce konuşulabilince buna ifade özgürlüğü diyoruz.

Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve onun üzerinden TTB’ye yönelik saldırılar demokrasi görüntüsü değildir. Asla kabul edilemez!''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN