Kaftancıoğlu'ndan Fincancı'nın gözaltına alınmasına tepki: 'Bir adli tıpçının evinde, iş yerinde arama yaparsanız...'

Kaftancıoğlu'ndan Fincancı'nın gözaltına alınmasına tepki: 'Bir adli tıpçının evinde, iş yerinde arama yaparsanız...'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TRT'nin, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'terör propagandası yapmak' suçundan gözaltına alınması haberinde kullandığı üslubu eleştirdi. Kaftancıoğlu, bir adli tıpçının evinde, başkasına ait kıl, tüy, kesici-delici alet ve ateşli silah materyalleri olmasının normal olduğunu söyledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Irak'ın kuzeyinde PKK/YPG'ye karşı yürütülen operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri incelediğini belirtmiş ve iddiaları bağımsız heyetlerin incelemesi gerektiğini söyleyerek, "Uluslararası sözleşmelerin uygulanması ve kimyasal silahların kullanımını yasaklayan Cenevre Sözleşmesi kapsamında böyle bir iddia ortaya çıktığında nasıl bir araştırma yapılacağı da Minnesota Protokolü'nün ilkelerinin ele alınması gerekiyor" dedi.

turk-tabipleri-birligi-sebnem-korur-fincanci-gozalti.jpg

TTB BAŞKANI FİNCANCI GÖZALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şebnem Korur Fincancı'ya tepki göstermişti.

Söz konusu açıklamaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şebnem Korur Fincancı hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından soruşturma başlattı.

Şebnem Korur Fincancı, polis ekipleri tarafından 26 Ekim 2022 Çarşamba günü sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı.

sebnem-korur-fincanci-neden-gozaltina-alindi.jpeg

'ÖRGÜTSEL KİTAP' TRT'DE TANITILMIŞ

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alındığı görüntüleri paylaşan TRT Haber, Fincancı'nın evinde, kalaşnikof mermisi, tabanca ve örgütsel el kitabı çıktığını iddia etti.

'Örgütsel el kitabı' diyerek nitelenen 'Dağın Ardına Bakmak' adlı kitabın 12 yıl önce TRT'de yayınlanan 'Politik Açılım Programı'nın birinci bölümünde tanıtıldığı ortaya çıktı. Öte yandan aynı kitabın D&R ve Idefix internet sitelerinde ve şubelerinde yasal olarak satıldığı belirlendi.


KAFTANCIOĞLU'NDAN TRT'YE TEPKİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınma haberinde kullanılan üslup nedeniyle TRT Haber'e tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Sevgili emniyet mensupları bir Adli Tıpçının evinde, iş yerinde arama yaparsanız eğer ayı haricinde (adli olaya karışmışsa o da olabilir :) kemik, başkasına ait kıl, tüy, kesici-delici alet ve ateşli silah materyalleriyle karşılaşabilirsiniz. Korkmayın onlar sizin iyiliğiniz içindir.

Vergilerimizle yayın yapan TRT Haber, size ise daha yaratıcı bir önerim olacak sadece: Evinde kesin kemik materyali vardır. (Mesleğine aşık ve evine iş getirir, benden söylemesi) Daha etkili bir gerilim müziği eşliğinde ŞKF'nin yediği insanların kemiklerine ulaştık videosu iyi gider."

canan-kaftancioglu-sebnem-korur-fincanci-twitter.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN