DEVA Partili Yeneroğlu: Bu, dezenformasyon değil, sansür yasasıdır

DEVA Partili Yeneroğlu: Bu, dezenformasyon değil, sansür yasasıdır

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Teklifi protesto etmek için kürsüye siyah maskeyle çıktı. Yeneroğlu, "Bu, dezenformasyon değil, sansür yasasıdır." dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Yeneroğlu, 'dezenformasyonla mücadele düzenlemesi' olarak da bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

DEVA Parti'li Yeneroğlu, demokrasinin olmazsa olmazı basının susturulmasının, aynı zamanda demokrasinin de yok edilmesi anlamına geldiğini söyledi. Meclis'in yeni yasama yılına, iktidarın 5. yasama yılında olduğu gibi yasakçı tutumunu devam ettirerek girdiğini öne süren Yeneroğlu, söz konusu teklife aylardır tepki gösterdiklerini söyledi.

"DEZENFORMASYON DEĞİL, SANSÜR YASASIDIR"

İktidar ve MHP kanadının teklifte ısrarcı olduğunu dile getiren DEVA Partili Yeneroğlu, şöyle konuştu:

"İstenmeyen haberi yapanın da yayanın da ceza alacağı, yerel gazetelerin ağır şekilde etkileneceği, mesleki mücadele veren gazetecilerin cezalandırılacağı bu kanun teklifine, hep birlikte 'hayır' diyoruz. Aylardır bu kanun teklifine tepkilerimizi dile getiriyoruz. İktidar ve ortakları ise tüm tepkilere rağmen bu teklifte ısrarcı. Herkes biliyor ki bu, dezenformasyon değil, sansür yasasıdır. İktidarın yalanlarını koruma yasasıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN