DEVA Partisi seçim kampanyasında dijitali seçti

DEVA Partisi, Türkiye siyasi tarihinde bir ilke imza atarak seçim kampanyasını tamamen dijital platformlar üzerinden yürüten ilk parti oldu. Geleneksel medya kanallarına başvurmayan parti, kampanyasını sosyal medya ve internet siteleri üzerinden sürdürüyor.

DEVA Partisi, seçim kampanyasında gazete, televizyon ve radyo gibi konvansiyonel medya araçlarına reklam vermeyi tercih etmedi. Bunun yerine, sosyal medya platformları ve çeşitli haber siteleri aracılığıyla kampanya görselleri ve videolarını paylaşmayı seçti. Açık hava reklamlarından ve seçim afişlerinden kaçınarak görüntü ve çevre kirliliğine neden olabilecek materyalleri kullanmadı. Parti, bu stratejiyle hem çevresel duyarlılık gösterdiğini hem de cari açığa katkıda bulunabilecek ithal hammaddelerin kullanımını engellediğini vurguladı.

DEVA Partisi, 18 Şubat'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak İdris Şahin'i tanıttı ve "Alem Buysa Deva Sensin" sloganıyla dikkat çeken bir kampanya filmi yayınladı. Bu filmde, iktidar ve muhalefet ayrımı yapmaksızın, şehirlerdeki ulaşım ve çarpık kentleşme sorunlarına, sokak hayvanlarına ve ülkenin karşı karşıya olduğu yoksulluk sorununa dikkat çekildi.

Ali Babacan, seçim kampanyasını erken başlatan ve Türkiye genelinde en çok ziyaret gerçekleştiren parti lideri oldu. 3 Ocak'tan itibaren 50 il ve yaklaşık 200 ilçeyi ziyaret eden Babacan, mitingler yerine esnaf ziyaretleri yapmayı ve halkla doğrudan iletişim kurmayı tercih etti. Seçim tarihine kadar 65'e yakın şehri ziyaret etmesi beklenen Babacan, seçim kampanyasını halkın sorunlarını dinleyerek ve çözüm önerilerini bizzat vatandaşlarla paylaşarak sürdürüyor.

Geleneksel seçim kampanyalarının aksine, dijital platformları ana araç olarak kullanmayı seçen DEVA Partisi, Türkiye'de siyasi kampanya yöntemlerinde yeni bir sayfa açmış görünüyor. Bu strateji, hem çevresel duyarlılığı ön plana çıkarıyor hem de dijital çağın gerekliliklerine uyum sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN